Реклама / Ads
4| 4698 |02.12.2021 НОВИНИ

Джесика Вълчева: Никой не може да каже защо студентската телевизия не работи...

.
Джесика Вълчева Източник: Стопкадър, 7/8 TV
Студентската телевизия не произвежда истинско съдържание. То е по-скоро проформа. Има интернет сайт. Реално телевизията, ако може да се нарече така, има лиценз. Преди 2018 година бяха създадени много документални филми, излъчвани в национален ефир. Студентите се учиха в нея. Но сега никой не може да каже защо студентската телевизия не работи..
 

Това каза журналистът от Фрог нюз Джесика Вълчева в "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

 

Припомня ме Ви, че Вълчева разкри как Михаил Михайлов,  стои зад името на компанията “Хайлендър Ем Ей”, която сключва договор със СУ през 2018 г. Също така Михайлов  е отговарял за кандидатпрезидентската кампания на ректора на СУ проф. Атанастас Герджиков.

 

Журналистиката уточни, че студентската телевизия получва по 180 хиляди лева годишно. Настоящият изпълнителен директор Цветелина Бенчева, поела поста след Башар Рахал, не отговаря на нужните изисквания, а именно -  5 години трудов стаж в медия и квалификационна степен “Доктор”. Бенчева е и девойката от скандалното видео с "Шефе, сметанката", което Вълчева определи като "дъното".

 

"Това, което Бенчева направи, е да съкрати последните три творчески длъжности - няма редактор, няма репортер, няма оператор - как се прави съдържание без творчески екип? Така и не получих ответна реакция от нея." - каза Вълчева. По нейни думи се твърди, че няма нужда от конкретните длъжности.

 

"Не е имало управителен съвет от 2018 година насам. В момента трябва да тече конкурс. Но не е ясно дали тече такъв. Информация на сайта на СУ аз не открих, но много е важно този конкурс да е публичен и да стане ясно как тези пари, които годишно се получават. се харчат", категорична е журналистката.

 

Вълчева твърдо застава зад мнението, че студентската телевизия трябва да работи най-вече, за да има къде да се учат бъдещите журналисти.

 

"Целият този казус е еманация на всичко, което се случва в държавата ни в много умален модел. Аз лично бях изненадана като започнах да ровя - от всичко, което се случва. Защото никой не се вълнува от студентската телевизия. Борбата за нея е на шепа на хора." -  смята Джесика Вълчева.

 

В края на разговора журналистиката от Фрог нюз отправи съвет към Тошко Йорданов от ИТН, депутат от 47-мото НС, в парламента да обсъдят реформа в медийния закон, но задължително да се допитат до медийни експерти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3064 |27.11.2021 Никой не може да каже дали ваксините ще ни предпазят от новия щам, призна вирусолог . 5| 2897 |10.11.2021 Министър Денков: Никой нямаше да приеме по-строги мерки в училище от 15 септември . 4| 3181 |08.11.2021 Шефът на РЗИ-Благоевград: Никой не е искал информация за канал за фалшиви сертификати . 6| 6127 |03.11.2021 Директорът на ”Булгаргаз”: Нямаме тръба за азерския газ, никой не е искал оставката ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads