Реклама / Ads
0| 5530 |20.11.2015 НОВИНИ

Джихадисти убиха 5-ма в Мали, държат 170 заложници в хотел

.
Източник: архив
Джихадисти атакуваха хотел „Радисън" в малийската столица Бамако, съобщава „Ройтерс". Те убиха петима души. Отделно от това държат 170 заложници, по информация от високопоставен източник от силите за сигурност и свидетели.
 

 „Много рано сутринта имаше стрелба. Очевидно има и опит за взимане на заложници. Полицията е там и отцепва района", заяви източникът от силите за сигурността.

 

Американското посолство е наясно със ситуацията в хотел „Радисън" и призова американските граждани да се скрият на безопасно място.

 

По информация на Агенция „Франс прес" джихадисти са започнали яростна стрелба в хотел „Радисън Блу" в центъра на града. Стрелба от автоматични оръжия се чува извън хотела, който е със 190 стаи. Силите за сигурност са обсадили сградата. „Всичко се случва на седмия етаж, джихадисти стрелят в коридора", заявява източник от силите за сигурност.

 

Собственикът на хотела, който не е на мястото, съобщи, че трима тежко въоръжени са влезли в хотела около 7.00 часа сутринта. Те пристигнали с дипломатически автомобили и открили огън. Собственикът допълва, че хотелът е на 90 % пълен, съобщи.

 

Заложниците са 170 души. От тях 140 са клиенти и 30 - служители на хотела, съобщават от хотелската верига. Поне двама охранители на хотела са ранени при атаката.

 

Посолствата на територията на Бамако съветват хората да не напускат домовете си.

Атакуваният "Radisson Blu", е един от хотелите, предпочитан за работа от чужденците в Мали.

 

По данни на агенция EFE, хотелът е един от най-сигурните в столицата на Мали и се намира в луксозната зона, където изобилстват хотели, банки, барове и ресторанти. Според агенцията силите за сигурност на Мали се опитват да влязат в хотела.

 

От своя страна френският вестник "Le Monde" информира, че в хотела обикновено се настанява персонала на Air France, и смята, че сред заложниците има и служители на авиокомпанията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4051 |18.11.2015 Арестуваха осем джихадисти на летище "Ататюрк" . 12| 7644 |17.11.2015 Иво Христов: Джихадистите искат да вкарат Европа в гражданска война . 1| 5370 |16.11.2015 Думнаха PR-ът на джихадистите в ефир със снаряд . 6| 4752 |16.11.2015 Франция обсипа с бомби джихадистите в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads