Реклама / Ads
10| 4254 |02.06.2021 НОВИНИ

Да, длъжни сме да спрем хаоса, господин Борисов. И ще го направим, въпреки Вас

.
Лаконично, но пък емоционално се изказа бившия вече премиер Бойко Борисов, който почете паметта на Христо Ботев с пост във Facebook. На стената си в социалната мрежа той подхвана баналната си песен за отговорността и отново заговори за хаоса, към който се тласка държавата.
 

"Поклон пред великия Христо Ботев - героят, който даде всичко за България! Поклон пред делото на всички, дали живота си за свободата на България! За да продължим да живеем и да се развиваме свободно като европейци, сме длъжни да спрем хаоса и да покажем отговорност! Пак ще повторя, че човешките права се отстояват всеки ден с дела", написа лидерът на ГЕРБ във Facebook.

 

 

Развитието ни като европейци обаче е много далеч от това, което би могло да бъде. "Свободата" пък е едно доста относително понятие. Особено когато говорим за свободата на словото. Паднахме с още едно място, критикуват ни по този параграф в редица доклади. Свободни сме, но на хартия. А всъщност сме толкова, толкова зависими от настроението и волята на ония, които взимаха решенията и то по начин, който да е най-угоден за тях самите, които "разпределят порциите", разполагат с шкафчетата. С парите ни.

 

Тънем в корупция. Богопомазани са тези, които са в близкия властови кръг. Последни сме по доходи. Първи по смъртност. Системите са нереформирани. Липсват кадри. Младите бягат в чужбина - в оная по-приятна Европа, която е далеч от собствената ни реалност. Където гражданите са наистина свободни и са истински европейци.

 

Длъжни сме да спрем хаоса, наистина. И ще го направим, въпреки Вас, господин Борисов.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7959 |29.05.2021 Агресия срещу продавач на чорапи в „Капана“. Биячът - свързан със 17 фирми, 4 от които длъжници на НАП . 9| 3376 |19.04.2021 Адв. Петър Славов: Всички български граждани, когато бъдат поканени, са длъжни да се явят пред НС. Включително и тези от джипката . 17| 7135 |08.04.2021 Татяна Дончева пред Дойче Веле: ГЕРБ попълва и подменя ударно всякакви видове бордове. Трябва да ги спрем . 18| 3709 |06.04.2021 Ивайло Мирчев: Да спрем да се дърляме помежду си и да разкараме не само Бойко, но и задкулисието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads