Реклама / Ads
0| 3007 |09.01.2023 НОВИНИ

По-добре грипна ваканция, отколкото онлайн обучение

.
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук директорът на 119-то СОУ “Акад. Михаил Арнаудов” в гр. София казва, че по-уместният подход при повишена грипна заболеваемост на деца и ученици, е обявяването на грипна ваканция, а не онлайн обучение.
 

Диян Стаматов е председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Според него онлайн обучение не е релевантно при висока заболеваемост на учители и ученици и заради отсъствието им за лечение.

 

Ето пълния текст на публикацията на Диян Стаматов:

 

Правилният вариант при повишена грипна заболеваемост на деца и ученици е обявяване на ГРИПНА ВАКАНЦИЯ.


С настоящия темп на увеличаване на отсъстващи ученици, подготовката на обществото, родителите, учителите и учениците е към регионално преминаване към извънредна грипна ваканция.


При достигане на 30% отсъствие на ученици в район/община.
Online обучение НЕ е вариант при висока заболеваемост на учители и ученици при отсъствието им за лечение.


Това би довело до още по-силно дискредитиране на online обучението, заради отсъствие на учители и ученици.
Грипът е заболяване. Временно.


Най-доброто за по-бързо преодоляване на пика му е с временна (5-10)-дневна ваканция, с наваксване на пропуснатия материал след това. Преструктуриране на теми.
Не с отучване!


Форматът online е уместен при продължително прекъсване на учебния процес, при продължителни ниски температури, при много сняг.
Грипната ваканция е по-добрата форма при наближаващия ни пик на грипа, за който обществото да се подготви.


Нагласата към този вариант е уместна, за доброто здраве на всички.
Всичко това само там, където се налага! Според покачването на заболелите в дадена област. Някъде може и да не се наложи. Може тези ваканции да не са по едно и също време за всички области. Освен ако не бъде обявена национална грипна епидемия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3208 |05.01.2023 Доц. Ангел Кунчев предупреди, че грипната вълна започна . 2| 3163 |03.01.2023 Иво Инджов: По-добре нови избори, отколкото безпринципни правителства . 0| 3069 |27.12.2022 Проф. Кантарджиев: Грипната вълна у нас в края на януари - началото на февруари . 7| 5889 |25.12.2022 Олигархът Пригожин заплаши другите руски олигарси: Колкото по-скоро всичко ви бъде отнето, толкова по-добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads