Реклама / Ads
6| 5238 |18.03.2012 НОВИНИ

Д.Добрев: От сутрин до вечер се занимавам с Белене!

.
Делян Добрев Източник: Булфото
Истината е, че формално ние не се намираме в криза, но трябва да се обърне много повече внимание на икономиката, на малките и средни предприятия. Това не са празни приказки, ние имаме повече от 1 милиард евро, които по най- бърз начин трябва да влязат в българския бизнес. Руснаците ни купиха старото оборудване на АЕЦ „Белене". От сутрин до вечер се занимава с атомната централа.
 
Това каза Делян Добрев в „Неделя 150".

 

Сега отново сме в тежка ситуация, тъй като отново стартира конкурса за  довършване на централата и е взето решение , без да се знаят параметрите на строежа, се поръчва строителството на централа. Ние трябва да изложим всички факти пред обществото и да вземем съвместно решение какво правим с тази атомна централа, каза Добрев. Много е важно при един проект, който струва милиарди е да печелиш от него, убеден е той.

 

 „От сутрин до вечер се занимаваме с Белене, а държавата има много по-сериозни въпроси в областта на икономиката", подчерта Делян Добрев. Сега заминавам за Турция и във вторник се надявам да има яснота, кога ще започни газовата връзка с Турция, но ние имаме някои концептуални различия с турската страна. Връзките ни с Румъния са в много напреднала фаза, само до няколко месеца там ще направим първа копка, до края на годината това ще стане и в Гърция, със Сърбия преговорите също са в напреднал стадия, заяви Делян Добрев.

 

 На въпрос за това, че се твърди, че „Набуко" може да се скъси, Добрев каза, че това не ни бърка много, но трябва да преценим коя е най-добрата алтернатива за нас. Хубаво би било отново реално да се прецени проблемът с добиването на шистовия газ, аз подкрепям създаването на една комисия в НС, която внимателно и от всички ъгли да огледа този процес. Ние можем да изучим тази тема, а не действие в една или друга посока.

 

 В парламента колегите са готови със създаването на подобна комисия. С „Горупсо - Мадан" стартирахме процедурата за отнемането на концесията, ако до 125 дни концесионерът не намери изход за хората, то тогава държавата ще вземе в ръцете си мините. Надявам се Валентин Захариев да намери бързо решение на проблема. След гласуването в парламента в сряда ще има промени в министерството, но засега няма да ги обявявам, заяви Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5317 |18.03.2012 Студенти излизат на протест срещу вечерния час . 79| 6342 |17.03.2012 Д.Добрев: Бързо се става министър! . 26| 5157 |13.01.2012 Сидеров харчел здраво за луксвечери? . 29| 5676 |05.01.2012 Дянков вечеря с крехко агнешко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads