Реклама / Ads
0| 3164 |09.06.2022 НОВИНИ

Добромир Живков: Действието на ИТН изглежда като политическо самоубийство

.
Добромир Живков Източник: стопкадър, bTV
”Договорка е възможна между ИТН и някоя от другите опозиционни сили в парламента. Която и да е от опозиционните сили, може би изключвам ”Възраждане”. Това да бъде постепенно поет курс към формиране на правителство – дали ще бъде на националното съгласие или с друга формула, което да получи широка подкрепа, но не толкова явна, от опозиционните в момента парламентарни сили. Ако направим простата аритметична сметка, това е напълно възможно да се получи.” Това мнение изрази пред БНР социологът от ”Маркет линкс” Добромир Живков.
 

Вчерашното действие на ИТН изглежда малко или много като тяхно политическо самоубийство, заяви той в предаването "Преди всички". По думите му "трендът при тях е сериозно пречупен надолу" и ходовете им в момента са "опит за крачка назад, за да не оберат всички негативи".

 

"Антисистемното поведение на ИТН е свързано със самото създаване на тази политическа сила. Видяхме начина, по който беше конституирана – с липса на прозрачност, закрити врати, без журналисти. Особено след изборите през април, през юли видяхме, че това е политическа сила, която сякаш няма стратегически цели и дълъг времеви хоризонт, а гледа на политиката инструментално и с извличане на краткосрочни дивиденти."

 

Политиката на високо ниво губи основния фокус – борбата с корупцията и смяната на управленския модел на ГЕРБ, смята Живков.

 

"Къде отиде тази голяма тема? Чуваме лични обвинения, атаки, финансови въпроси, които се намесват в мотивите, чуваме доста популизъм. Но аз лично не чух какво се случва с борбата с корупцията, която е основният проблем в страната ни."

 

ГЕРБ в момента формират позиция, предвид единоначалието там очакваме да обявят публично какви ще бъдат техните бъдещи действия, отбеляза Добромир Живков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3140 |01.06.2022 Песков: Русия предприема мерки за минимизиране на въздействието на петролното ембарго на ЕС . 0| 3406 |23.05.2022 Путин: Русия издържа на въздействието на санкциите, въпреки всички трудности . 0| 2825 |12.01.2022 На първо четене: Удължиха действието на Бюджет 2021 до края на март . 7| 5369 |12.12.2021 Ченалова: Безпрецедентен е не натискът на ГДБОП, а бездействието на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads