Реклама / Ads
12| 5402 |13.06.2008 НОВИНИ

Доган събира тайно елита на ДПС край Търговище

.
Ахмед Доган събира ръководството на ДПС по спешност в Търговище. В събота и неделя там ще се обсъдят последните събития и ще се набележи курс за действие. Доган бил бесен заради мединия шум за имотите в Бояна.
 
Издразнил се също на изявленията на редица политици, че е добре ДАНС да провери как стоят нещата с финансите в партията. Остра реакция той показал и по повод обвиненията, че ДПС купува ромските гласове в Сандански.

Мероприятието се пази в дълбока тайна. За него не знаят дори местни активисти на ДПС. Те обаче предположиха, че сбирката ще е в известното заведение с хотел „Белият кон", собствениците на което били много близки с Касим Дал. Там и друг път се провеждали събирания, далеч от любопитни погледи.

Депутати от ДПС предполагат, че това ще е една от най-тежките сбирки през последните години. Толкова упреци към движението и политиката, водена от Доган не е имало от времето на ОКЗНИ, когато начело на националистите беше Минчо Минчев, а сегашният президент Първанов бе кандидат-депутат на движението, твърдят народни избраници от движението. Те са категорични, че ще има остра реакция на Доган пред коалиционните партньори, но това ще стане извън полезрението на медиите.

Войната между Първанов и Станишев и поведението на ДПС в създалата се ситуация ще е една от обсъжданите точки. Ще се коментира и вариант предсрочни избори, коментираха запознати пред Frognews.bg. За всички български турци било очевидно, че в страната се води целенасочена кампания срещу ДПС като етническа партия. Създавало се напрежение чрез информации за гигантска корупция по върховете в движението и преяждане с власт. Последното обвинение било повтаряно постоянно от лидерите на ГЕРБ и вече се приемало като истина.

Особено внимание щяло да се обърне и на отношенията в тройната коалиция. Още преди оставката на Румен Петков като вътрешен министър, Доган бил предупредил Станишев, че заради ината на БСП цялото управление ще инкасира тежки загуби. След вчерашното интервю на президента Първанов в „Труд" това вече било факт. Самият лидер на движението определил ситуацията като критична в навечерието на доклада на ЕК. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5227 |12.06.2008 Пращат прокурори в сараите на Доган . 11| 5844 |12.06.2008 Пращат прокурори в сараите на Доган . 16| 4877 |03.06.2008 Ахмед Доган: „За разлика от Костов, никога не съм крал!” . 12| 5784 |22.05.2008 Атанас Атанасов и Рамадан Аталай в схватка за имотите на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads