Реклама / Ads
71| 19599 |07.07.2020 ГЛАСЪТ

Доживяхме да видим опозиционери в Булгаристан бейлик*!

.
Кой му хариза на Доган това райско кътче от България? Източник: Авантаж.бг
Христо Иванов, Ивайло Мирчев и още един-двама техни сподвижници най-сетне показаха, че в България може да има и опозиционери. Дядо Йоцо не е гледал съвсем напразно…
 

Активистите атакуваха резиденция Росенец, която в никакъв случай не е на Доган. Въпреки това бяха отблъснати от заптиетата на почетния удж бей на Булгаристан бейлик (или Доган бейлик – както предпочитате).

 

През това време една част от раята в Булгаристан бейлик пътуваше към Гърция, а другата се оглеждаше дали ще се пръкне отнякъде я московеца, я Чичо Сам или някой друг освободител по сметка.

 

Съвсем сериозно: "Демократична България" показа кураж. Бяхме забравили, че български политици могат да имат национално отговорно поведение. Дано не е само кратък епизод или ПР акция.

 

Доган и Пеевски не ги пускат в Турция. Отрязани са от визи за САЩ. В Русия сами не биха стъпили заради огромни дългове. Пеевски сам не отиде в Брюксел, защото оттам показаха, че е силно нежелан. В Дубай партньорски служби вече нищят банковите му сметки и фирми. Излиза, че само в Булгаристан/Доган бейлик тези двамата са търпени и дори възнаградени с охрана, почести, титли и алтъни.

 

Отчаяно се надяваме да се размърдат и други след "Демократична България" , та да потръгне народното дело. Щото ако отново трябва да чакаме 500 години…

 

Фрог нюз

 

* Бейлик е територия, завладяна от удж бей. През 1299 г. Осман бей обявява своята „Малка държава“, наречена Османски бейлик. По-късно се появили и други такива „малки държави“, наричани според завоевателя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 16998 |09.09.2019 Обвинени русофили в шпионаж - евтина комедия с непридвидими последици . 7| 15477 |14.05.2017 Опозиционери с овчи сърца . 27| 25383 |09.05.2016 Аликс Партнърс Сървисиз срещу КТБ е замитане на следи. Ще се видим в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads