Реклама / Ads
31| 29690 |19.10.2020 ГЛАСЪТ

Доказано*! Кремъл, Божков и Сорос плащат на социолози да режат рейтинга на Борисов

.
До невиждани висоти ескалира кампанията срещу правителството, премиера Борисов и главния прокурор Гешев. Социологически агенции дават занижени резултати за доверие в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В същото време завишават данните за доверие в неговия опонент Румен Радев.
 

Сериозната, но малко известна социологическа агенция „Барометър България“, съобщава, че ако днес има избори за държавен глава Борисов щял да ги спечели само с 4% пред Радев. Само платени хора от Москва, Васил Божков и Сорос могат да измислят подобна лъжа. Поне с 15 пункта Борисов отвява Радев – това е истината!

 

Същата агенция твърди също, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов щял да е трети на подобни избори с 14,5% от гласовете на избирателите. Това е подигравка с любовта на българите към Краси, който би взел поне 42% за демонстрирания навсякъде от него патриотизъм.

 

Борисов абсолютно сигурно взима около 85-89 на сто от гласовете. Проверено е в разговори по телефона с много честни българи. Анкетирането е направено със собствени средства. До него се доближават единствено кметът на Плевенското село Буковлък Росен Русанов, който кара пети мандат с над 80 на сто от гласовете и президентът на Беларус Александър Лукашенко – с 80,1%. Бойко, Росен и Сашо от Минск – Топ 3 на Европа.

 

Агентите на същата агенция дават на БСП при парламентарни избори цели 15,1%. Колко рубли струва да докараш тази цифра от реалните 6,1 на сто? Питаме също: Как от реални за ГЕРБ 64% подкрепа агенцията ги орязва до жалките 20,9?! Искаме отговор. Искаме също главният прокурор да се намеси, както той си знае.

Потърсихме коментар от представители на управляващата коалиция. Отговори ни глас, наподобяващ този на Севда, че не са чували за такава агенция, но ако има такава и е обявила подобни резултати, това означава, че Кремъл, обвиняемият Васил Божков, банкерът Цветан Василев и американският милиардер Джордж Сорос, чрез Иво Прокопиев, са паникьосани от нарастващото доверие в управлението на страната и дават всичко, за да манипулират социологически проучвания. Резултатите да са нагласени така, че да обслужат и тайния политически проект на президента Румен Радев. Същият, който изпрати една хубава госпожа да снима чекмеджето в спалнята на премиера, като предварително го напълни с пачки евро, злато и сложи пистолет отгоре. Снима и спящия Борисов, но Иван Гешев успокои, че се извършва проверка.

 

Преди време разследване на в-к „24 часа“ разкри куп мистерии около въпросната агенция. Социолози пък я наричат „агенция, появяваща се по избори“ и „Термометър бг“. Явно от завист, защото малцина успяват да спечелят доверието на Кремъл и олигарси по начин, който да бъде достойно оценен. По достойнство агенцията е оценена от друга агенция – Пик, която предоставя щедро територия за резултатите от нейните проучвания. Рамо до рамо, крило до крило, - както е казал поета…

 

Във възникналата ситуация със социологическите проучвания и диаметрално разминаващи се резултати, логично изплува въпросът: Дали пък самите управляващи не плащат за удобни на тях резултати? Премиерът редовно раздава пари от джипката, колко му е някоя пачка да е отишла и при подходящите анкетьори... За повдигане духа на населението, както се казва. Ония дни ни показаха възстановка на Нишката операция през 1944 г., защо да не направят същото и с "Бай Ганьо прави избори" по Алеко Константинов...

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

*Памфлет - кратко публицистично съчинение с голяма изобличителност и ирония. Често в заглавието се използва оксиморон.

 

Ирония - стилистично-изобразителен похват, използван в сатирични текстове. Идва от Ирон, един от постоянните персонажи в древногръцките комедии, който подиграва самохвалкото.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 25393 |05.06.2020 Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I . 42| 14362 |04.06.2020 Гражданите и опозицията къде са, Божков ли чакат да ни освободи? . 37| 18996 |03.06.2020 Властта игнорира Божков; да отговори на 33+1 въпроса от гражданите тогава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads