Реклама / Ads
3| 3223 |15.02.2023 НОВИНИ

Докога? Полицай заплаши съседите си с пистолет

.
Източник: личен архив
Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх.
 

След последния случай - служителят на реда е отстранен, предаде bTV.

 

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство.

 

За случая е подаден сигнал на телефон 112, разказват хора в квартала, като повечето от тях пожелаха да останат анонимни от страх.

 

Наричаме този мъж Иван. Той е единственият, съгласил се да разкаже публично за случилото се. От съображения за сигурност крие лицето си.

 

„Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа - имат някаква база за избор на тези хора“, казва Иван.

 

От години той живее в близост до улица „Монтевидео“ в София. Един от съседите му е мъж на име Венцислав Мазнев. Той не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка. 

 

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си.

 

„И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там“, казват съседи.

 

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

 

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

 

При опит на екипа да разговаря с отстраненият вече от длъжност полицай, в квартала ги посрещат с предупреждение.

 

„Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора“, обясниха съседи.

 

В дома на униформения не е открит никой. По информация на bTV той е служител на Охранителна полиция.

 

Материалите по случая вече са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2942 |15.02.2023 ВКС ще гледа делото за смъртта на 8-годишната Моника, премазана от бивш полицай на зебра . 9| 9968 |09.02.2023 Бивш полицай застреля известния психолог Иван Владимиров-Нав . 3| 3297 |08.02.2023 Противоречиви показания на приятеля на полицайката Симона Радева по делото ”Семерджиев” . 0| 3232 |03.02.2023 Мъжът, заплашил с убийство кралица Елизабет II, се призна за виновен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads