Реклама / Ads
17| 4465 |15.10.2015 НОВИНИ

Домусчиев: Узаконен е грабежът на американските ТЕЦ-ове от договорите на Костов

.
Кирил Домусчиев
Чиновниците от КЕВР се скриха зад какви ли не закони и обясненията им показаха ,че няма да има промени, заяви по НТВ Кирил Домусчиев в коментар за срещата си с енергийния регулатор.
 

Има узаконен грабеж в договорите с американските ТЕЦ-ове, подписан от правителството на Иван Костов, а Иван Иванов тогава е бил до своя лидер. Благодарение на Томислав Дончев, работодателите срещат разбиране от правителството и се надяват предложените от тях законодателни промени да се случат. Проблемът не е само в председателя на КЕВР, там има и 9 комисари, които стоят и наблюдават, без да вършат нищо, но това е практика, сложила се през годините, каза Домусчиев.

 

Почти 2/3 от високата цена на тока се дължи от договорените нереални и високи цени на изкупуване на електроенергията от американските ТЕЦ-ове в „Марица-Изток”.

Очакваме становище на Европейската комисия по тези договори, надяваме се да се стигне до разтрогването им, каза още Домусчиев.

 

Той имал писма от двете американски централи за напускане на КРИБ, след като браншовата организация започнала кампания срещу условията в техните договори с държавата. Няма да допуснем медиите на Иво Прокопиев да експлоатират КРИБ, те първи ни атакуваха, когато поискахме премахването на една несправедливост, обясни той.

 

Домусчиев отсече, че не е нито политик, нито медиен бос и затова няма допирни точки нито с Иво Прокопиев и Делян Пеевски и единственото, което го интересува, е свързано с добрите бизнес условия в страната.

 

Сивият сектор в България е голям, около 30%, ако искаме повече пари в хазната, трябва да свием сивата икономика. Пример за това било установеното от проверките на НАП в автосервизите, където не издават фактури на клиентите и хазната се ощетява със стотици хиляди левове.

 

Домусчиев изрази надежда да не го преизберат след година на същия пост след изтичането на мандата му, за да намали обществените си ангажименти и да остави повече време за семейството си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4689 |16.09.2015 Домусчиев: Още искаме оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов . 0| 6506 |26.06.2015 Домусчиев: КЕВР брани 20-30 олигарси в енергетиката . 30| 7693 |30.05.2015 В. Ахундова: Грабежът на КТБ продължава, ВАС е частна на ДПС . 3| 4445 |12.02.2015 Калфин за Домусчиев: Той винаги е прав за всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads