Реклама / Ads
4| 5434 |09.11.2016 НОВИНИ

Доналд Тръп е новият президент на САЩ, вижте първите му думи

.
Доналд Тръмп
Кандидатът за наследник на Барак Обама като държавен глава получи необходимите 276 гласа от 538-те представители на отделните щати в Избирателната колегия.
 

Другият кандидат за президент - бившата първа дама - Хилари Клинтън получи 217 гласа.

 

Докато винаги слагаме първо интереса на САЩ, ще бъдем справедливи с всички. Ще търсим партньорство, не конфликти. Страната ни има огромен потенциал. Всеки американец ще може да осъзнае потенциала си. Забравените мъже и жени на страната ни вече няма да бъдат забравени, каза той в първото си слово като държавен глава.

 

Време е да се съберем като единен народ, каза Тръмп с обещанието да бъде президент на всички американци. С поглед в бъдещето Тръмп заяви планове за инфраструктурни реновации и милиони работни места. Ще реновираме градовете си, тунелите си, училищата, болниците. Ще обновим инфраструктурата си. Милиони ще имат работа, докато строим. Ще се погрижим за великите си ветерани. Имаме икономически план, ще удвоим растежа си и ще се разбираме с всички нации, които искат да се разбират с нас. Няма твърде голяма мечта, нищо което искаме от бъдещето си ще бъде недостижимо, коментира новият американски президент.

 

Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха за тази историческа победа – на моите родители, които ме гледат отгоре в момента. Научих много от тях. Искам да благодаря и на сестрите ми Мери Ан и Елизабет. Брат ми Робърт и починалия ми брат Фред. На Мелания и Дон, Иванка и Ерик, Тифани, Барън – обичам ви и ви благодаря. Тези политически неща са неприятни и е трудно, заяви той.

 

Тръмп изрази и нетърпението си да започне работа и намекна за втори мандат.

Беше историческо събитие, но за да бъде историческо, трябва да свършим добра работа. Няма да ви подведа. Нямам търпение да бъда ваш президент и след две, три, дори осем години да кажете, че това е било нещо, с което сте горди. Макар кампанията свърши, нашата работа тепърва започва. Започваме веднага, категоричен беше той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4617 |09.11.2016 Тръмп на крачка от победата на президентските избори в САЩ . 2| 5348 |07.11.2016 Боряна Димитрова: Борисов сгреши, като взе президентските избори за парламентарни . 0| 4440 |07.11.2016 Кадиев: Цачева не става за президент . 1| 4022 |07.11.2016 Социолог: ГЕРБ тръгнаха на президентските избори като на парламентарни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads