Реклама / Ads
2| 4616 |09.11.2016 НОВИНИ

Тръмп на крачка от победата на президентските избори в САЩ

.
Доналд Тръмп
Предварителните данни показват, че претендентът на Републиканската партия Доналд Тръмп води пред опонента си от Демократическата партия Хилари Клинтън на президентските избори в САЩ. Той е на крачка от победата. Клинтън отказва да излезе пред привържениците си. Тя отказва да приеме резултатите. Нейн говорител е призовал хората да се разотидат.
 

В момента на Тръм му липсват само 4 или 6 гласа до 250, за да спечели изборите. Всеки миг се очаква Тръмп да обяви победета си.

 

Тръмп е получил подкрепата на централните щати, сред които са Уайоми, Северна Дакота, Южна Дакота, Небраска, Канзас, Тексас, Уисконсис и Арканзас. По-късно стана ясно, че нюйоркският магнат триумфира в ключовата битка в Охайо. Телевизионните канали CNN, ABC и NBC определиха Тръмп като краен победил, тъй като Охайо ще осигури важни 18 важни гласа от необходимите 270. Преброяването на гласовете от президентските избори в САЩ в спорните щати показва, че надпреварата между двамата кандидати за поста в Белия дом става все по-изострена, съобщи Фокус.

 

Във Флорида са преброени 91,9% от бюлетините, като Доналд Тръмп повежда с 49,2% срещу 47,7 % за Хилари Клитнън. Междинните резултати станаха причина американските акции да се понижат с 3%, а мексиканското песо да падне с 6 % спрямо долара, след като данните допускат победа за Доналд Тръмп. По последни данни кандидатът за държавен глава на републиканците Доналд Тръмп е победил категорично в 15 щата. За Хилари Клинтън до момента са гарантирани 9 щата и федералният окръг Колумбия. Ожесточеното съперничество между двамата продължава в щатите Флорида, Джорджия и Ню Хампшър. На база предварителните резултати, налични към момента, телевизионния канал CNN прогнозира победа на Тръмп с 49 % срещу Хилари Клинтън, която ще получи 47 % от крайния вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4100 |06.11.2016 Нинова: Вярвам в победата! . 2| 3853 |01.11.2016 Проучване: За Тръмп биха гласували 46%, за Х. Клинтън - 45% . 0| 3881 |28.10.2016 Самолетът на кандидата за вицепрезидент на Доналд Тръмп излезе от пистата . 0| 3636 |23.10.2016 Тръмп съди жените, обвинили го в сексуален тормоз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads