Реклама / Ads
8| 5231 |25.05.2016 НОВИНИ

Дончева: Плевнелиев пречи на кандидат за президент на ГЕРБ

.
Татяна Дончева
Президентът Плевнелиев пречи на кандидат за президент на ГЕРБ. Факторите в ГЕРБ, които искат да са кандидати, искат да отстранят Плевнелиев. Оттеглянето му дава възможност на ГЕРБ да си направи играта така, както може. Това каза пред bTV лидерът на Движение -21 Татяна Дончева.
 
Отказът на Росен Плевнелиев е резултат от интервенция на някой, на който пречи. Има кандидати, на които им пречи. Една част са незаявени. Те направиха усилия да му внушат, че трябва да се откаже от участие. Не е хубаво, като си ангажирал субекти отвън. Това не затяга възела, каза още тя.

Той пречи на кандидат на ГЕРБ. Местните фактори в ГЕРБ се ръководят от други неща. Факторите в ГЕРБ, които искат да са кандидати, искат да отстранят Плевнелиев. Оттеглянето на Плевнелиев дава възможност на ГЕРБ да си направи играта така, както може, категорична е Дончева.

Веднъж казах, че Георги Първанов иска да изнасили Конституцията. Сега ще го кажа с други думи. Малките деца искат куче, но родителите не купуват куче.Малките деца като искат куче, а родителите не искат, децата започват да мелят на родителите "Искам куче, искам куче..." Различните неща се усукват различно. Каучукът се усуква различно. Ха да видим Първанов намерил ли е материала, който се усуква. И Бил Клинтън би бил много добър в трети мандат. И Обама. Ама пише, че има два мандата. Като ми дойде  клиент, търся опорни точки за неговата теза. За Първанов трябва много да търсиш опорни точки. АБВ преговаряха с ГЕРБ за обща кандидатура на Ивайло Калфин или Първанов. Явно от ГЕРБ не са им се вързали, защото Първанов не е бил достатъчно артистичен. В избора на Корнелия Нинова сигурно са видели възможност за по-лесни преговори, но според мен БСП нямат интерес от издигането на кандидатурата на Първанов. Това бе коментарът на Дончева за желанието на Първанов да се кандидатира пак за президент. Не правете изводи от победата на Първанов през 2001 г. Резултатът от 2001 г. няма нищо общо с обстановката сега, допълни тя.

На хоризонта не се е задала обща лява кандидатура. Членовете на БСП желаят всички произлезли от БСП да се върнат в партията. Не виждам как би могло да стане това. Не виждам как ще се съберат Движение-21, БСП и АБВ.   С Корнелия Нинова се разбарахме, че ще се видим и поговорим, посочи лидерката на Д-21.

Има ново изпълнително бюро на БСП, което съдържа повече въпросителни, отколкото отговори. Там има хора, които не могат да имат обща посока. Да спечели БСП президентските избори не е посока, а цел някаква. Няма как да сложите трима души над 70 г. в бюрото.  Няма как  да сложите хора на Пеевски в бюрото. Няма как да сложите в ИБ хората на ДС. Няма как да сложите Георги Гергов в бюрота и да кажеш, че е ново лице. За АБВ това може да е нормално. Но за Д-21 не е така, смята Дончева.


 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4466 |24.05.2016 Плевнелиев: Възраждането на образованието да бъде национален приоритет! . 21| 5642 |23.05.2016 Явор Нотев: ДСБ удари Плевнелиев под кръста . 52| 5409 |21.05.2016 Борисов: Прекрасно работихме с Плевнелиев; опитаха да го унизят . 43| 7402 |20.05.2016 Филип Станев: Плевнелиев е гениален в гафовете си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads