Реклама / Ads
0| 4755 |20.10.2020 НОВИНИ

Доц. Александър Оскар, лекар на годината: Най-опасни за зрението на децата са мобилните устройства

.
Доц. Александър Оскар
Дигиталните устройства са стационарни и мобилни. Най-опасни за зрението са мобилните - телефони и таблети, тъй като децата ги доближават прекалено близко до очите си и това изключително затормозява зрителната система. Натоварва се и нервната система. Дигиталната форма на обучение има своите предимства в определни ситуации, но трябва да се подхожда внимателно, тъй като крие големи рискове.
 

Това заяви пред бТВ доц. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница, който в последните 7 години провежда кампания за детското зрение. В деня на Св. Иван Рилски Чудотворец Българският лекарски съюз отличи най-добрите медици, а голямата награда "Лекар на годината" спечели именно  доц. Оскар.

 

Лекарят посъветва родителите да се използват настолни компютри. На всеки 20-30 минути децата да почиват и да гледат надалече и да не се по цял ден пред компютрите.

 

Доктор Оскар става доброволец още в самото начало на COVID кризата. "Страх нямаше, имаше тревога от неизвестното. Все още преобладава неизвестното, но вече медицината разполага с необходимите стредства да повлияе на усложненията на заболяването, а и системата е доста по-подготвена да се справи с проблема", споделя лекарят на годината.

 

"Няма как да не ме притеснява фактът, че загиват медици на първа линия, има и близки, които страдат. Няма как да не ме притеснява фактът, че това обърква както здравеопазването, така и нашия живот".

 

Медикът призова за спазване на мерките - носене на маски и на закрито, спазване на дистанция и избягване на струпвания на много хора на едно място.

 

"Никой не е изцяло защитен. В определен момент всеки един от нас ще се зарази, въпросът е кога ще се зарази и как ще прекара заразата. От нас зависи да забавим скоростта на заразяване на населението и да минимизираме усложненията от самата зараза", категоричен е доктор Оскар.

 

Той напомни, че е важно да подбираме източниците си на информация по темата, тъй като са изключително много фалшивите новини и конспиративните теории, свързани със създаването и разпространяването на коронавируса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4904 |19.10.2020 Бъдете благословени, български лекари! . 5| 4961 |19.10.2020 Борисов поздрави лекарите през Фейсбук за празника, здравният министър им пусна прессъобщение . 3| 4913 |16.10.2020 Лекарка от Враца и баща й починаха от коронавирус . 2| 5026 |16.10.2020 Направление за PCR тест от личния лекар - само при симптоми на COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads