Реклама / Ads
20| 4500 |31.07.2021 НОВИНИ

Доц. Георги Лозанов: ИТН предлага спуснати фигури, а не приети от хората

.
Доц. Георги Лозанов
„Всичко е изненада. Мен ми се струва, че по начало този подход е сбъркан и не носи добър резултат на „Има такъв народ”. Те така започнаха от самото начало. Според мен е много по-добре тези кандидати, които ще се предлагат, особено за председател на държавата, да се въвеждат в публично обръщение доста по-рано. Не сега да се правят спешни профили, а преди това.
 

Защото това е нормалното и уважително отношение към обществото. Ти му предлагаш фигури, от които ще зависи съдбата им. Те бяха спуснати, а трябваше да бъдат представени и приети от хората”. Това заяви пред Нова телевизия доцент Георги Лозанов – медиен експерт и университетски преподавател.


Според него Пламен Николов може да се окаже много подходящ за поста.


Политологът Цветанка Андреева също подкрепи тезата на Лозанов, че изненадата не е най-добрият подход в момента: „Тя не води до успокояване, до сигурност, до политическа предвидимост. По-скоро тя стресира още повече и без това изнервените партийни лидери. Изненадата не е правилният подход. Големият проблем, според мен, е, че се пускат напълно непознати лица. Те не носят никаква политическа биография, те не са разпознаваеми лидери. Може да са чудесни, може да станат много добри лидери след 5 години, но това са хора ,които не идват с никаква политическа идеология и социален престиж. Едно е да вкараш в политическата игра популярни лидери, друго е да вкараш хора без никаква друга биография, освен трудова и експертна”, смята политологът.


По думите и синдромът на непознатите лица в политиката и техниката на изненадата, по-скоро задълбочават кризата.


Слави Василев изрази друго мнение. Той посочи, че служебният кабинет вече е успял да докаже, че непознатите лица може да станат популярни и да станат „подходящи”.

„Трябва да дадем кредит на доверие на Пламен Николов, защото той носи всички белези да бъде, може би, един успешен политик”, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4672 |30.07.2021 Филип Станев: Не сме предлагали три пъти на Василев да се присъедини към нашия кабинет, а сме водили три разговора . 0| 3108 |30.07.2021 Предлагат решения на проблема с безводието в Кръстевич . 1| 6029 |29.07.2021 Георги Гьоков: Решенията на служебното правителство за ”Марица Изток” са неадекватни . 1| 3622 |29.07.2021 Арх. Георгиев, „Софияплан“: Два месеца търсихме среща с Йорданка Фандъкова - напразно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads