Реклама / Ads
4| 2199 |03.07.2024 НОВИНИ

Доц. Киселова: Демонстрацията на бързина от страна на ГЕРБ-СДС цели да покаже, че партията е в кондиция

.
Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова Източник: Стопкадър: БНТ
"Стремежът да се демонстрира бързина от страна на ГЕРБ-СДС цели да покаже, че партията е в кондиция." Това мнение изрази в ефира на БНТ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.
 

"Представен е състав на правителство, което включва лица, които са преди всичко народни представители, и по тази причина не се е налагало да се чака", каза още специалистът.





"Президентът в първия и във втория проучвателен мандат, когато ги връчва, той е обвързан от Конституцията. Радев във всеки един случай трябва да покаже усилия, че иска да бъде съставено правителство, защото в другия случай той ще бъде съпричинител на политическата криза. Ясно е кога се стига до предсрочни избори - когато има намеса на президента, или когато дадените парламентарни групи се провалят", допълни тя.

 

Доц. Киселова смята, че всяка една от парламентарните групи е отишла при държавния глава с различна теза.

 

"От 3 парламента вече ИТН предлага промяна на формата на управление - от парламентарна към президентска република. Никой обаче не е попитал представителите на ИТН как си представят такава президентска република. Когато се предлага някакво чудодейно лекарство, никой не пита как това може да стане", подчерта преподавателят.





Относно ситуацията във Франция, конституционалистът бе категорична, че когато президентът е слаб лидер и прибързва, можем да стигнем до безизходица и политическа криза, която ще се отрази не само на френската държава, но и на целия Европейски съюз. "Франция е един от 5-те постоянни членки на Съвета за сигурност и е единствената ядрена сила в рамките на Съюза. Много е важно в каква кондиция е тя", допълни експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4091 |03.07.2024 ISW: Кремъл иска да принуди Украйна да преговаря при руските условия . 0| 2256 |03.07.2024 Макрон моли Нетаняху да не предприема нова военна операция в Хан Юнис и Рафах . 2| 2340 |03.07.2024 Фармацевтите излизат на протест: Аптеки в цялата страна няма да работят 2 ч. днес . 0| 2264 |03.07.2024 Заради срещата на върха във Вашингтон: Изслушват Главчев, Запрянов и Невяна Митева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads