Реклама / Ads
15| 4001 |23.04.2021 НОВИНИ

Доц. Кунчев: Както се пееше в песничката "Питайте ме някое друго въпросче"

.
Както се пееше в песничката "Питайте ме някое друго въпросче". Не мога да кажа дали трябва да има щаб. Ние сме хората, които ще работят, ако им позволят. Има ли страна, която да няма координационен орган? Тежи ми политизирането на кризата. С идването на изборите имаше допълнителен материал в това направление. Има два фактора, които пречат в тази ситуация - имаме много лимитиран човешки ресурс в здравеопазването и високо недоверие в институциите. Това са факторите да не сме толкова успешни.
 

С тези думи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев напълно опроверга здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който навсякъде обяснява, че страната ни се справя прекрасно и дори изпреварваме някои държави по някои критерии. Кои - не е съвсем ясно, особено ако се има предвид световните и европейски статистики.

Но двата фактора да не сме чак толкова успешни са налице - липсата на лекари и недоверието в институциите. И за двете е виновна държавата, уви.

 

Държавният здравен инспектор призна и още нещо - нацията ни е болна. Високата смъртност у нас се дължи на факта, че имаме най-висок процент затлъстели, най-висок процент хора с диабет, белодробни и сърдечно-съдови заболавания.

 

"Колективният имунитет е амбициозна задача. Трябва да довършим тия фази, особено първа и втора. Ключовото са ваксините. Слава богу, на ръба на решението сме тук - само от ваксината на Pfizer, която ползваме най-много, количествата през май се удвояват. Проблемът с количествата ще бъде решен", обясни доц. Кунчев.

 

Той заяви - ясно е, че излизаме от третата вълна, но се знае какво ще се случи по-нататък. Кунчев посочи още - смята, че дискотеките трябва да останат затворени.

"Можем да си вземем въздух, ако нещата се запазят такива, но трябва да внимаваме. Намалението е 21% при нас. Ако го пропилеем по Великденските празници, тръгнем да се събираме, ще пречупим тази тенденция",

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11544 |22.04.2021 Манолова по спора за служебните коли: Както каза Караянчева: „Ходете пеша, бе!“ . 5| 3097 |18.04.2021 Доц. Кунчев: Никой не ме беше уведомил за закриването на НОЩ . 7| 3361 |09.04.2021 Доц. Кунчев: Най-застрашени от ”Астра Зенека” са жени под 30 години, пушачки, с наднормено тегло . 13| 3450 |01.04.2021 Доц. Кунчев: Първи сме по смъртност на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads