Реклама / Ads
10| 6843 |12.06.2020 НОВИНИ

ДПС напуснаха пленарна зала заради Валери Симеонов

.
Валери Симеонов
Групата на ДПС напусна пленарната зала в НС заради лидера на НФСБ и депутат от ”Обединени патриоти” Валери Симеонов.
 

Причината е, че Симеонов за първи път зае мястото си на президиума в пленарната зала, в качеството си на заместник-председател на Народното събрание. Веднага след това депутатите от Движението за права и свободи станаха от местата си и излязоха от залата, съобщи Дарик. нюз.

 

Още от самото началото групата на ДПС зае позиция твърдо против избора на Симеонов за заместник-председател, който се проведе в края на месец ноември миналата година, като и тогава те напуснаха, без да участват нито в дебатите, нито в гласуването. През целия мандат на настоящия парламент партията продължава да се обявява против участието на националисти във властта.
​​​​​​​
От два дни пък между партиите в управляващата коалиция има известно напрежение, повод за което стана именно ДПС. При гласуването на промените в Закона за МВР депутатите от ГЕРБ изненадващо не подкрепиха текстовете на патриотите за създаване на възможност за формиране на доброволни отряди към полицейските управления, срещу които твърдо против бяха от ДПС.

 

Тогава по-малкият партньор в управлението обвини ГЕРБ, че „едностранно са денонсирали коалиционното споразумение“, а темата предстои да бъде обсъждана на политически съвет през следващата седмица.

 

Депутатите започнаха обсъждането на доклада за дейността на БАН за 2019 г. След изчерпване на законодателната част от програмата ще се състои редовният парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерите: Марияна Николова и Екатерина Захариева, както и министрите - Боил Банов, Емил Димитров, Десислава Танева, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Красен Кралев, Петя Аврамова, Данаил Кирилов и Красимир Вълчев.
 

 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6943 |28.05.2020 Безлов: Аматьорско изглежда залавянето на 360 кг. кокаин . 0| 5329 |19.05.2020 Допускат журналисти до делото ”Иванчева”, но ще бъдат в друга зала . 13| 15377 |12.05.2020 Десислава Иванчева пусна видеозапис, за да покаже какво се случва в съдебната зала . 6| 5779 |15.04.2020 Проф. Коста Костов: Никоя терапевтична стратегия за Covid-19 не е доказала ефективност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads