Реклама / Ads
33| 5689 |13.05.2020 НОВИНИ

ДПС и Пеевски с амбиция да повишат раждаемостта с намаляване на ДДС

.
Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски
След като премиерът Бойко Борисов обеща на ресторантьорите да им намали ставката на ДДС от догодина, с идея за съкращаване на налога се изявиха и от ДПС. Партийният лидер Мустафа Карадйъ и депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха законопроект в тази посока днес в Народното събрание.
 

В законопроекта е записано, че ДДС пада до 9 на сто за „настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани”. А също така и за детски храни, предназначени за деца до 3 години, и детски фармацевтични продукти, включително памперси.

 

Инициативата си депутатите от движението аргументират с нуждата да се помогне на сеемйствата с малки деца в условията на кризата. Така ще се стигне до „съществено понижаване” на цените на стоките за малки деца. "Считеме, че тази мярка е мощен инструмент за подкрепа на раждаемостта и демографската политика", пишат в мотивите си инициаторите.

 

Припомняме, че при едно от редките си посещения в парламента в средата на миналата година депутатът бизнесмен Делян Пеевски обяви, че партията му ще предложи да се съкратят ставките за хляба, лекарствата и книгите. Това провокира същинска надпревара между парламентарните политически сили с предложения да се намали данъкът. От това обаче в крайна сметка не произлезе нищо, тъй като премиерът Бойко Борисов обяви, че подобни промени в данъчните закони биха нарушили коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти". 

 

Днес обстановката вече е друга, а Пеевски и съпартийците му имат конкретен законопроект, в който, в своята оценка на въздействието пишат: "В резултат на приемането на законодателната инициативе по предварителни изцисления ще има спад от около 40 млн.лв. на приходите в бюджета."

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 16708 |11.05.2020 Илиян Василев: Бетина Жотева се изяви като говорител на Пеевски . 7| 10564 |08.05.2020 Общински съветник: Всички разбрахме от притиснатия в ъгъла Череп, че Пеевски назначи Гешев . 18| 13229 |02.05.2020 Журналист: Фактът, че дарения, направени от акционерно дружество, се представят като на Пеевски, е позорящо обстоятелство . 9| 7781 |30.04.2020 „Интръст“ ЕАД – скритият дарителски портфейл на Делян Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads