Реклама / Ads
5| 3426 |23.02.2022 НОВИНИ

ДПС с втори опит за проверка на „златните паспорти“, Петков защитавал „себе си и китайците“

.
Източник: БГНЕС
Втори опит. ДПС отново внася законодателните промени за пълна проверка на т.нар. „златни паспорти“, свързани с режима на получаване на българско гражданство срещу инвестиции.
 

Заместник-председателят на парламентарната група на Движението Хамид Хамид заяви, че въпреки заявката на премиера Кирил Петков да бъде извършена пълна проверка, парламентарната група на „Продължаваме промяната“ бламирала този ангажимент по време на парламентарните заседания.

 

ДПС нямало да приеме поведението на премиера, който се опитва да замете проверката за златните паспорти с цел да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си и китайците си.

 

„Паническото отхвърляне на предложенията да бъде извършена проверка на всеки един „златен паспорт“ все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението. Няма да приемем такова поведение от министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най вероятно работят за някои други служби“, заяви Хамид.

 

„Стесняват се връзките на Стамен Янев и мнозина китайци, които са получили златни паспорти въз основа на несъществуващи инвестиции. Кръгът се стеснява, някои бягат, но трябва да се понесе отговорност за това. Цялата истина трябва да излезе наяве и веднъж завинаги трябва да се затвори страницата“, добави той.

 

На първо четене Народното събрание сложи край на предоставянето на гражданство срещу инвестиции, но отхвърли искането на ДПС за пълна проверка на издадените „златни паспорти“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3812 |22.02.2022 Георги Панайотов: Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор . 7| 3073 |17.02.2022 Столтенберг: Русия се опитва да създаде претекст за нахлуване в Украйна . 1| 3206 |16.02.2022 Белев отговори за проверката на КПКОНПИ: Няма нищо нередно. Ще съдействам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads