Реклама / Ads
9| 6925 |29.11.2010 НОВИНИ

Драма в Черно море: кораб потъна, 6-ма изчезнали

.
След сблъсъка на танкер и кораб в Черно море в ход е спасителна операция с патрулни катери; танкерът е потънал веднага. Морето не е много бурно, но водите са леденостудени, тревожат се спасителите.
 

Два кораба са се сблъскали на 20 километра южно от нос Емине, съобщиха от Морска администрация. Единият плавателен съд е танкер и е плавал под флага на Сиера Леоне. Той е потънал в 18,09 часа. Първоначалната информация за опасност от петролен разлив впоследствие беше опровергана. Танкерът е бил празен, другият е превозвал скрап. Засега версията за сблъсъка е неправилно маневриране между двата кораба.

Няколко души от екипажа на единия кораб са паднали в морето. Плаващият под холандски флаг кораб е с екипаж от десет души.

Патрулни катери на „Гранична полиция” - един от Бургас и един от Варна - са се включили в спасителната операция по издирването на хора в Черно море. Сигналът е подаден около 17,45 часа.

След сблъсъка единият кораб потънал заедно с екипажа, пише вестник Труд. Това станало за броени минути. “Карим 1І” е бил натоварен с 2600 тона скрап. Плавателният съд пътувал от Варна за Босфора. На борда му е имало екипаж от 10 души. “Алесандро ДП” е плавал под флага на Холандия. Корабът е танкер химикаловоз, но е пътувал празен по направление за Варна. След сблъсъка “Карим 1І” потъва, а “Алесандро ДП” рапортува, че е без повреди. 4-мата моряци от кораба “Карим 1” на практика дължат живота си на колегите от “Алесандро ДП”. Веднага след инцидента те забелязали бедстващите си колеги, хвърлили им спасителни пояси и ги изтеглили на борда. На мястото на трагедията патрулираха катерите “Спасител 2” и “Спасител 4”. На борда им е имало доброволчески екипи от Изпълнителна агенция “Морска администрация” (ИАМА). В операцията се включили и катерът на Гранична полиция “Емине” и руският кораб “Палфлот 5”. Към района на инцидента се бяха насочили и доброволци от “Марина Диневи”. Извадените от морето четирима моряци на борда на холандския танкер не са се нуждаели от спешна медицинска помощ. Затова те са останали на борда и по време на спасителната операция по издирването на колегите им, съобщи капитан Живко Петров от Морска администрация - Бургас, осведомява Труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4648 |14.10.2010 Н. Кокинов: Няма драма и провал в случая с Ал. Петров . 0| 5656 |11.10.2010 Футболисти "танцуват" за 30 000 в черно тото . 0| 6071 |09.09.2010 Корабът "Панега" свободен, всички българи - живи и здрави . 0| 6217 |09.09.2010 Похитеният кораб свободен, няма българин в екипажа му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads