Реклама / Ads
1| 2688 |29.06.2023 НОВИНИ

Драмата влезе в общинския съвет в Пловдив. Рецитираха “Илиада” по време на заседание

.
Драматично стана днешното заседание на пловдивските общинари, които се захванаха с най-важната точка днес за осигуряването на средства за системата за градския транспорт и Синя зона. Стигна се до там, че общински съветник от ГЕРБ застана с костюм на трибуната и започна пламенно да рецитира “Илиада” на Омир.
 

Йордан Илиев от ГЕРБ поиска 5.2 млн. лева да бъдат дадени на район “Тракия” за изграждането на нова улична мрежа като средствата за това по негови думи трябва да бъдат взети от вече заложените пари за изграждането на зала “Строител” - остатъка от тренировъчната зала в “Тракия”, 1 млн. лева от Екология и други по-дребни суми.

Предложението предизвика няколко почивки и приемането му отне два часа, тъй като съветниците уточняваха параграфите, от които да се осигурят средствата.

 

Идеята средства да бъдат взети от Екология предизвика гнева на ресорния зам.-кмет Анести Тимчев, който възрази и поиска средствата да се осигурят от перото за отчуждаване на имоти. Той заяви, че “му е писнало да слуша за асфалт” и определи като “недопустимо” парите за екология и по-добра околна среда да бъдат давани за нова улична мрежа. 

 

Йордан Илиев от ГЕРБ пък му отговори  с още по-емоционално рецитиране на Омировата “Илиада”. Заяви още, че знае и “Одисея”, но ще я остави “за следващия път”. 

 

След продължилите няколко часа дебати Обс Пловдив прие да се дадат 3,5 млн.лв. за стартиране на изпълнението на обществената поръчка за надграждане на електронната система в градския транспорт. 33-ма съветници гласуваха “за“, петима бяха „против“ и 2 се въздържаха. В същото време за улична мрежа в район „Тракия“ бяха осигурени  5,2 млн.лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2811 |20.06.2023 Асен Василев внася в НС бюджет с 3% дефицит в началото на юли, за да влезе в сила от 1 август / видео/ . 40| 3652 |20.06.2023 Радев контра на Денков и Тагарев за Украйна, грешка било да влезем в коалицията за снарядите . 39| 3865 |11.06.2023 ПП-ДБ след драмата пред кино “Одеон”: Поведението на “Възраждане” излиза извън контрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads