Реклама / Ads
36| 5052 |11.10.2010 НОВИНИ

ДСБ също против хеликоптерните проверки на НАП

.
След като президентът Първанов не одобри новия начин за наблюдение на богаташките имоти с помощта на хеликоптер, от партията на Костов също изразиха недоволството си от новите методи на НАП.
 

"Това, което се случва изглежда като куклен театър за бавноразвиващи се", заяви Петър Москов от ДСБ, анализирайки ситуацията около осигуровките.Никой няма право да отнема от системата на здравеопазването нашите пари в размер на 1,4 млрд. лева и да ги прехвърля към бюджета, каза той. Според него споразумението на правителството с Лекарския съюз няма никаква юридическа стойност, защото съюзът не е организацията, която има прерогативите да определя какво да бъде харчено в здравеопазването – това е задължение на НЗОК.

В управлението на страната има сериозен страх от протести и недоволство, което води до непоследователна политика и хаос, е неговото мнение. Дебатът за вноските се води в аварийна ситуация и не е знак за провеждане на реформаторска политика, допълни го заместник-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров. Ако под влияние на протести, заплахи и искания ГЕРБ продължи да върви наляво с този документ за съсловно споразумение, обрича всички ни на хаос, обобщи Петър Москов.

Няма да приемем увеличаване на осигурителните вноски преди да видим ясна и дългосрочна стратегия на правителството, бе категоричен Радан Кънев. Най-лошото според него, което се случва, е, че хаосът в пенсионно-осигурителната система създава хаос и във финансовия сектор. Резултатът от всичко това е, че все повече бизнес обекти отиват в сивата икономика, подчерта Кънев. От ДСБ оспорват данните на правителството, които сочат, че 150 хиляди души са в сивата икономика през тази година, а според ДСБ тяхната бройка е 200 хиляди души.

Според Димитър Бъчваров проверките на НАП показват до каква степен държавата е неадекватна по отношение на данъчната дисциплина. Не хеликоптерните снимки ще доведат до решение, затова са нужни данъчни регистри, от които да се вземе необходимата информация, а такива у нас няма, каза Бъчваров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4710 |08.09.2010 Първанов против хазарт с данъците . 3| 5154 |02.09.2010 Простреляха апаш: крадял, избягал, съпротивлявал се . 15| 5113 |16.08.2010 ДСБ против КСО, иска устойчивост на пенсионния модел . 37| 6148 |12.08.2010 Бареков: Бойко страда, няма силен противник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads