Реклама / Ads
23| 5774 |16.09.2013 НОВИНИ

ДСБ скача срещу "Южен поток"

.
Обявеният за приоритет на правителството "Южен поток" се превръща във втория огромен корупционен проект на БСП, Кремъл и енергийната мафия след АЕЦ "Белене", предупреждават в декларация от ДСБ.
 

Хората на Радан Кънев питат премиера Пламен Орешарски защо България е принудена да инвестира над 1 млрд. евро в чужд проект, в чието управление няма да може да защитава националните си интереси, и иска правителството да не дава ход на проекта, преди да получи становището на Европейската комисия за нарушенията на европейското законодателство и да осигури тяхното отстраняване.

Партията настоява и да се изготви международна оценка на въздействието върху околната среда, както и да бъде представен цялостният инвестиционен проект с пълно финансиране.

По думите на депутата Иван Иванов, повод за документа са многократните заявки от страна на кабинета, че до края на годината ще започне строителството на "Южен поток" на българска територия. Иванов припомни, че на посещение в България в началото на юли беше шефът на "Газпром" Алексей Милер, както и руският зам.-министър на енергетиката Анатолий Янковски месец по-рано. След посещението на Милер Висшият експертен екологичен съвет на Министерството на околната среда и водите одобри набързо доклад от 5000 страници за оценка на въздействието на проекта, а в началото на септември тримата български представители в борда на директорите на "Южен поток България" бяха сменени.

От ДСБ предупредиха, че България няма да получава пари от проекта 15 години, тъй като в всичко ще отива в "Газпром", и смятат, че страната ще загуби през този период 400 млн. евро заради затварянето на функциониращия сега участък след построяването на "Южен поток".

Тъмносините припомниха, че именно от тяхна пресконференция е било поставено началото на разкриването на опасността и несъстоятелността на предишния подобен проект - „Бургас-Александруполис", като тъмносините очакват и вярват, че същото ще се случи и сега.

Нашето намерение е Реформаторският блок да се превърне в предизборен. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов на пресконференция в отговор на въпрос дали партията ще се явява самостоятелно на изборите за европарламент през май 2014 г.

Малинов уточни, че блокът все още се структурира, а вотът е чак през май. Затова какъв ще е коалиционният формат и каква ще е селекцията на кандидатите, щяло да се решава от партиите, които останат в блока и от правилата, които в момента се изработват. Той посочи още, че се надява до две седмици обединението да представи основните си политики в две сфери.

На въпрос дали Реформаторският блок не се притеснява, че в гражданския му съвет влиза бившият министър на икономиката Трайчо Трайков, Малинов днес отговори, че атаките срещу Трайков са започнали, след като е станало ясно, че той ще влезе в съвета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5313 |08.09.2013 Такса смет скача с до 40% . 9| 5740 |06.08.2013 Наваксваме сроковете по "Южен поток" . 56| 7046 |08.07.2013 Русия иска да плати нашата част от "Южен поток" . 19| 5901 |06.07.2013 Задава се първата копка на "Южен поток" у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads