Реклама / Ads
12| 6797 |25.02.2014 НОВИНИ

Дучето и Елена Ваташка арестувани в Кърджали

.
Протестът срещу предаването на Куршум джамия на Главното мюфтийство в Пловдив на 14 февруари Източник: Булфото
Бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето и Елена Ваташка, председател на Сдружението на футболните привърженици, бяха арестувани днес в Кърджали. В града днес се събраха протестиращи заради делото на Главно мюфтийство с искане за връщане на сградата на Регионалния исторически музей.
 

Елена Ваташка е била обискирана и задържана в продължение на два часа и половина и принудена да пише обяснения за събитията в Пловдив, за днешното идване в Кърджали и за това какво възнамеряват да правят във връзка с делата, свързани с претенциите на мюфтийството, коментира самата тя пред Фокус. Заедно с нея полицаите отведоха и доста от придружаващите я запалянковци.

Полицията разпознава Ваташка като организатор на протестите, които бяха проведени на 7 и 14 февруари в Пловдив. За протеста на 14 февруари, при който имаше вандалски актове, свързани с Джумая джамия, се водило разследване, са казали в полицията.

В момента представители на футболните фенове са все още в Кърджали, тъй като в ареста все още е Димитър Ангелов – Дучето.

Имало е и доста недопуснати и върнати коли с хора, които не са успели да стигнат до Кърджали. 30 души от Хасково също са били спрени и върнати, каза Ваташка. По думите й, за днес идеята не е била да се протестира, а само да изчакат пред съда, за да разберат решението му. Не са искали да провокират етническия мир, така както е било и в Пловдив.

Много добре разбираме, че Кърджали е смесен район и не сме искали да накърняваме никого, добави Ваташка.

Най-голямата им победа днес, по думите й, е това, че пред сградата в Кърджали са се събрали около 100-на души от местните. Това означава, че хората са имали куража да дойдат, след като са разбрали, че ги подкрепяме, добави Ваташка.

Ненужно е бил впрегнат огромен полицейски ресурс и жандармерия, които са били обградили Съда и музея. Общо протестиращите граждани са били около 200 души. Съдебният състав пък е забранил в залата да влизат граждани, което също е нарушение, според феновете. Съдебният процес трябва да е открит.

В същото време стана ясно, че делото по иска на Главно мюфтийство за връщане на сградата на Регионалния исторически музей е отложено за 8 април. Адвокатът на Мюфтийството е изискал допълнителни доказателства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6301 |17.02.2014 Ваташка зове ДАНС да арестува елита на ДПС за антидържавна дейност . 13| 4917 |19.12.2013 Вл. Горанов: НЕК се обезкървява целенасочено . 2| 5379 |27.11.2013 Зелена светлина за комисията "Хр. Бисеров"? . 29| 5085 |10.11.2013 Георги Първанов: Дайте бързо зелена светлина на АЕЦ "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads