Реклама / Ads
4| 5698 |13.07.2020 НОВИНИ

Дупница излиза на протест със свещи и челници. Търсят почтенни магистрати, които да надигнат глава

.
Излизаме със свещи и челници, за да потърсим почтените следователи, полицаи, прокурори и съдии и да им дадем кураж да надигнат най-после глави и глас. Търсим ги, защото не на народа е работа да реформира съдебната система. Гражданите можем и трябва да окажем натиск над мутрите, за да дадем пространство и сила на доблестните в системата. Търсим ги, защото знаем, че са там.
 

Това пише в призива за протест в Дупница. Хората се събират там днес в 18: 30  часа с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

 

Ето какво се казва в призива за антиправителствения протест.

 

С всеки изминал ден се засилват опитите за заглушаване на истината, че гражданските протести настояват не само за оставка на правителството, но и за оставка на главния прокурор Иван Гешев, както и за провеждане на тотална реформа в съдебната система, МВР и прокуратурата. Реформа, която да гарантира, че призваните да бранят закона и правото ще изпълняват функциите си, а няма да участват активно в овладяването на държавата, няма да действат като бухалка за лични и частни интереси на временно овластени политици и бизнесмени.

 

Ние ще излезем пред сградата на Районен съд-Дупница на 14 юли, вторник от 18.30 часа, за да напомним, че без съдебна реформа и освобождаване на прокуратурата и МВР от мутрите никои избори няма да доведат до промяна на политическия модел, качеството и стандарта ни на живот; няма да сложат край на корупцията, която убива Нас, а прави Тях все по-недосегаеми.

 

Излизаме, за да напомним, че за всеки политик престоят във властта е много по-удобен в държава, в която върховенството на закона е имитация, а служби, прокуратура и съд се ръководят по телефона, а не от закона и морала.

 

Излизаме, за да напомним, че всеки политически субект, който започва да говори за избори, но е участвал активно или с мълчание в превземането на отстояващите и гарантиращите правото институциите, е нищо друго освен следващият кандидат-диктатор, от когото децата ни ще трябва да бягат в чужбина или да свалят с протести след един, два или три мандата.

 

Излизаме, за да напомним, че няма значение как се казват премиерът, министрите и народните представители, няма значение представители на коя партия са, ако нямаме работеща и независима прокуратура и чиста съдебна система, които да преследват и наказват корупцията, които да не допускат овладяването на държавата.


Колкото и да избираме и преизбираме политици, докато нямаме максимално работещи полиция, прокуратура и независим съд-само ще се мразим помежду си заради цветове и абревиатури и винаги ще има някой за гонене след пореден кредит на доверие.

 

Елате пред Районен съд-Дупница, за да осветим заедно пътя към връщането на закона и справедливостта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4633 |13.07.2020 Юлия Педева: Синът ми не помни, че е бил на протеста, сега е окован и целият в рани . 37| 11291 |13.07.2020 Организаторите на протеста зоват за Национална стачка: Разходките по паветата разпиляват енергията ни! . 33| 8102 |13.07.2020 Ужас! Полицията държи окован в болница зверски пребито от тях на протестите момче . 5| 5997 |13.07.2020 Журналист за протестиращите: Много млади хора от друга порода. И много жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads