Реклама / Ads
0| 18339 |25.08.2022 НОВИНИ

Двама полицаи загинаха при гонка с автобус с мигранти в Бургас /обновена/

.
Източник: ”Флагман”
Автобус с мигранти помете двама полицаи при гонка в Бургас. Инцидентът е станал рано тази сутрин на кръстовище “Трапезица”, съобщават местни медии. 48 мигранти са били скрити в багажното отделение на автобуса.
 

Подгоненият автобус е с чужда регистрация. Първоначално бе съобщено, че номерата са турски. По информация на "По света и у нас" обаче те са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

 

По информация на прокуратурата те са били натоварени в автобуса на територията на автобуса. Според прокуратурата превозното средство не е напускало пределите на страната ни.

 

По всяка вероятност при гонката автобусът не е успял да вземе завоя на кръговото кръстовище, където е станал инцидентът. При удара автобусът е съборил част от спирка на градския транспорт. Има и ранени мигранти, които са откарани в болница.

 

Йордан Илиев и Атанас Градев са двамата полицаи, които са били премазани от автобуса. По всяка вероятност те са се включили в преследването, за да помогнат на своите колеги. Един от загиналите полицаи е на по-малко от 30-годишна възраст. Според информацията той е бил годеник на бургаска журналистка от "Флагман".

 

"При опит да бъде спрян автобуса, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване. Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Нова телевизия, който пътува към мястото на инцидента. 

 

По информация на здравния министър Асен Меджидиев пострадалите при инцидента бежанци не са тежко ранени и няма настанени в лечебни заведения.


"В 4.54 ч. е направен опит да бъде спрян пътническия автобус от "Гранична полиция". Автобусът не се подчинява и подминава служителите на реда. Направен е втори опит на друг пропускателен пункт. След това е започнало преследването, съобщи пред bTV Станимир Станев, главен секретар на МВР.

 

Станев призна, че е увеличен миграционният натиск през последните седмици, но МВР са предприели действия.

 

"Полагаме всички усилия и уверяваме българските граждани, че този миграционен натиск ще бъде овладян", посочи още Станев.

 

Според първоначалната информация на Окръжната прокуратура в Бургас става дума за “съзнателен целенасочен умишлен акт”. По думите на Георги Чинев, окръжният прокурор на Бургас, не може да се говори за действия по непредпазливост.

 

Военният министър Димитър Стоянов заяви, че се пращат 300 военни на границата, които да се борят с мигрантския натиск.

 

Към мястото на инцидента пътува служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Очаква се по-късно днес той да даде брифинг с повече информация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3138 |24.08.2022 Крокодилски сълзи: Двамата директори на АЕЦ “Козлодуй” не виждали мотив в уволнението им . 0| 2760 |22.08.2022 Двама са задържани за пожара във Враца . 0| 3091 |20.08.2022 Двама младежи с алкохол в кръвта оцеляха по чудо след катастрофа край Казанлък . 0| 2649 |15.08.2022 355 новозаразени с Ковид. Двама са починали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads