Реклама / Ads
67| 11165 |12.01.2024 НОВИНИ

Един некролог разкри: Защо подкрепящите МОЧА и Путин у нас, подкрепят и Хитлер

.
И децата са наясно кой кой е...
Случи се нещо лошо, което би трябвало да предизвика най-малкото дебат в обществото, но то дори трудно си проби път в потока от политически крамоли и пазарлъци. В края на почивния за всички евреи Шабат и във време, когато се провеждат молитви в синагогата в столицата, маскирани лица залепиха некролози, възхваляващи Адолф Хитлер и нацизма на вратите на храма.
 

Еврейски организации се възмутиха от опита за прослава на национал-социалистическата идеология и нейните лидери, причинили невъобразими по мащаб злини на човечеството. Според Организация на евреите в България "Шалом" и Централния израилтянски духовен съвет въпросните некролози не са просто престъпление, а и обида към всички онези български граждани, които в годините, а и днес категорично изразяват своята позиция срещу расизма и антисемитизма.

 

За случилото се е сезирана прокуратурата.

 

Същият ден по бТВ бе излъчено интервю с Ваня Григорова, общински съветник в София от листата на БСП и коалиция. Григорова с революционен патос нападна ПП-ДБ, покрай тях и всички останали, които подкрепят преместването на паметника на съветската армия, станал популярен като МОЧА. Стана ясно, че именно случаят с МОЧА е причина „червените“ общинари да откажат да подкрепят избирането на председател на Общинския съвет.

 

Пловдивски бесепар защити пред тв камери и микрофони паметника на Альоша в града, защото той изразявал почит към българите, участвали във войната срещу хитлеровите войски в края на Втората световна война. Около 20 000 били българските жертви. Ами нека на мястото на съветския солдат се издигне паметник на българите, паднали през войните за Отечеството тогава. Защо ще славим нашите бащи и деди чрез червеноармеец от друга страна и армия?

 

Корнелия Нинова нееднократно изрази категоричния протест на БСП срещу посягането на паметниците, свързани с Червената армия, окупирала България на 5 септември 1944 г. Но не осъди лепенето на снимки на Хитлер.

 

Нито дума по повод провокацията с Хитлер не отронва и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов – иначе гръмогласен и готов да подкрепи ПП-ДБ в Столична община, ако върнат МОЧА…

Голям вой се надигна от средите на същите партийно персони заради сваления бюст на граф Игнатиев във Варна. Той бил спасителят на България и прочие дивотии. Вече и децата знаят – това е много важно, - че този „чичко“ е защитавал винаги и единствено само интересите на Русия, но никога на българите, включително на Васил Левски, когато е осъден на смърт от османски съд. Траят си копейкиновците и за това, че като министър на вътрешните работи на царска Русия Игнатиев масови акции за изгонване, малтретиране и избиване на руските евреи. Дори изператорът Александър III се слисал от неговата жестокост и го уволнил. В Русия няма дори паметна плоча в памет на граф Игнатиев, но тук го величаем...

 

Затова няма как подобно неглижиране на акта в прослава на фюрера да не направи впечатление. Мълчанието на проруските глашатаи ни напомня и за нещо друго, случващо се в любимата им цитадела - Кремъл.

 

По повод заминаването на руския политически деец от обкръжението на президента Елцин Анатолий Чубайс в Израел Владимир Путин заявява пред журналисти: „Той вече не е Анатолий Чубайс, а някакъв си Моше Израелевич…“

Подигравката е колкото очевидна, толкова и неуместна.

 

Дали Путин е антисемит? Преценете сами. На въпрос, как е възможно Украйна, според него да е нацистка държава и да е управлявана от нацист като Володимир Зеленски, който е евреин, руският президент нервно отговаря: „Той е позор за еврейския народ“. След което допълва: „Западните куратори сложиха евреин начело на Украйна, за да прикрият неонацизма в тази страна“. Неонацизъм в страна, от която 8 милиона украинци са загинали в борбата срещу хитлеризма?

 

Руският външен министър Лавров няколко пъти направи остри антиеврейски изказвания, които предизвикаха бурна реакция в Тел Авив и сред евреите по света. Първо заяви, че Хитлер е имал еврейска кръв, а след това обяви Израел за неприятелска на Русия страна, защото подкрепя украинците.

 

Да не забравяме също, че дни слез терористичното нападение на Хамас на територията на Израел и извършените безчинства, делегация на организацията начело с един от лидерите – Абу Марзук бе на посещение в Москва, където бе посрещната радушно на най-високо ниво.

 

И ето ви лицемерие в пълния му блясък на роден терен: ронещите крокодилски сълзи за съветските паметници и „воюващи“ срещу някакъв измислен от тях нацизъм в България, не осъдиха акта на пропаганда на баш нациста Хилер в софийската синагога!

 

Такива са си те – патриоти и интернационалисти, живеещи и говорещи по заповед на Щуката в Кремъл.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 25207 |12.01.2024 Последната сводка на Британското разузнаване: Русия е безсилна пред украинските дронове на левия бряг на Днепър . 0| 4946 |12.01.2024 Почина един от най-славните български боксьори Георги Долапчиев . 2| 4709 |12.01.2024 Стоянов: Водните оръдия на протестите срещу БФС - без лютив спрей и правилно използвани . 8| 4905 |12.01.2024 Ударите срещу хутите: Какво се знае до момента?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads