Реклама / Ads
8| 4230 |22.02.2019 НОВИНИ

Екатерина Захариева: Намесата на Русия в които и да е избори не е новина

.
Екатерина Захариева
В днешния свят изглежда, че всеки е срещу всеки, но ние като страна също имаме национални интереси. Да, понякога имаме различия със САЩ, но въпреки това нашето място със сигурност е в ЕС и НАТО. Външната ни политика все още е национално решение, което невинаги се формира лесно.
 

Ние следваме нашите интереси, сред които са защитата на демокрацията и правата на човека. Това заяви вицепремиерът и външен министър на страната катерина Захариева пред Нова телевизия.

 

,,Притесненията за намеса на Русия в избори не са от скоро, тоест това не е новина. По този повод ЕС създаде звено за бързо реагиране, за да може всички заедно да се борим срещу хибридните атаки, пропагандата и фалшивите новини'', посочи още първият ни дипломат.

 

По думите ѝ прогнозите, че следващият Европейски парламент ще бъде зает от една трета евроскептични партии е до известна степен и притеснително.

 

,,Нека да има евроскептици, но нека техните критики по отношение на Съюза да бъдат градивни, а не с цел да го разрушат'', подчерта Захариева.

 

Относно политическата криза във Венецуела външният ни министър още веднъж напомни, че българската позиция е солидаризирана с тази на ЕС.

 

,,Още през 2017 г. ЕС не призна за легитимни резултатите от президентските избори във Венецуела, тъй като те ни най-малко не се доближиха до демократичните стандарти. Венецуелският народ е този, който трябва да реши кой да го управлява, но трябва да е чрез демократични избори'', коментира тя и предупреди, че военна интервенция във Венецуела от страна на САЩ би бил най-лошият възможен сценарий.

 

,,Решението за присъединяването на Македония в НАТО е взето още през 2008 г. Оттогава България непрестанно е отстоявала политиката си на отворени врати за Македония в НАТО'', заяви министър Захариева и изрази надежда, че подписаният Договор за добросъседство ще продължи да се изпълнява и в бъдеще.

 

,,Договорът е подписан и той създава условията за приятелство и добросъседство, поради което трябва да работи. Не трябва повече да лъжем поколенията си'', категорична бе Захариева.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4800 |06.02.2019 Екатерина Захариева: От месеци чакам президента да подпише указите за посланици . 10| 4856 |18.01.2019 Екатерина Захариева: Вече ще имаме по-малко изборни секции във Великобритания . 1| 4438 |16.01.2019 Захариева: Проблем могат да имат българите, установили се в преходния период на Острова . 8| 4539 |13.01.2019 Захариева: Законът ”Макрон” разделя Европа на периферни и държави в центъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads