Реклама / Ads
0| 8600 |22.03.2016 НОВИНИ

Екологът със "спортистите проститутки" разпределя 200 млн. в съвет към МОСВ

.
Екологът Стефан Аврамов, нарекъл най-именитите български спортисти „елитни проститутки“, е назначен от министър Ивелина Василева за член на Националния съвет по биологично разнообразие към Министерство на околната среда и водите. Аврамов е ключов член на фондация „Биоразнообразие“ – НПО от коалиция „За да остане природа в България“, изпълняващо съмнителни проекти по програма Околна среда и LIFE. Както наскоро стана известно, именно фондацията стои зад проекта за 4 млн. лв. за опазване на пеликани в Атанасовско езеро, където към днешна дата са измрели над 39 от защитените птици.

Друг член на съвета е Александър Дунчев от швейцарската офшорна органзиация WWF. Българският клон на WWF се управлява от Веселина Кавръкова, жена на обявения за нелегитимен представител на Асоциация на парковете в България Тома Белев.

 

В ролята си на членове на съвета, Аврамов и Дунчев имат огромна тежест при взимането на решения за разпределянето на европейски средства по оперативна програма Околна среда и определянето на границите на защитените зони в България. От своя страна, границите и локациите на защитените зони имат също директна връзка към разпределянето на държавни или европейски средства, тъй като всяко решение в тази насока повлича след себе си каскада от нови проекти, финансирани с публични финанси.

 

На днешния съвет на Националния съвет по биологично разнообразие, Аврамов и Дунчев ще се произнасят по отпускането на още 50 милиона лева за гледане на червеногуши гъски по искане на техните собствени партньори от Българско дружество за защита на птиците, както и по установяване на нова защитена зона „Рила буфер“. Ако бъде приета, зоната ще доведе до изселването на десетина планински села и тотално унищожаване на туризма и препитанието на хората дори в най-ниските части около Рила планина.

 

Коалиция „За да останат хора в България“ призовава министър Ивелина Василева да освободи еколога Стефан Аврамов от позицията му на член на Националния съвет по биологично разнообразие, поради непристойно, неморално и неетично поведение. Човек, нарекъл най-великите български спортисти „елитни проститутки“, няма моралната легитимация да служи в публичен орган, да налага тежки ограничения върху живота на стотици хиляди българи и да разпределя публичен финансов ресурс.

При положение че МОСВ отново допусне да се гласува разхищението на още 50 млн. лева за опазване на червеногушата гуска и в случай, че под под натиска на Зелените се допусне приемането на новата зона „Рила – буфер”, ние ще предприемем следните мерки:

1.      Ще покажем на обществото целия списък с членовете на Националния съвет по биологично разнообразие, които участват в тази схема за прибиране на пари по европроекти;

2.      Ще публикуваме проектите, в които са участвали за всички тези хора. Сумите, които са взели и ще поискаме разследване на всеки един по отделно, за да се провери законността на дейността.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4258 |22.03.2016 Сидеров и Чуколов се признаха за виновни, пак сключиха споразумение . 0| 8965 |22.03.2016 Кр. Янков: Променят закона за МВР заради самата Бъчварова . 0| 4824 |22.03.2016 Ужасът в Брюксел отложи развода между ГЕРБ и РБ . 0| 7499 |22.03.2016 Само във Фрог: Планират да върнат човек на #КОЙ в СОБТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads