Реклама / Ads
5| 6067 |29.04.2014 НОВИНИ

Ексминистърът Василев: Дивизиева не е злоупотребявала с европари

.
"Не виждам как Мария Дивизиева може да е злоупотребявала с европари. Съпътстваща щета е много добро обяснение за сегашното положение".
 

С тези думи ексминистърът Николай Василев защити Дивизиева, чието име вчера бе замесено в скандала по евросредствата.

Николай Василев подчерта в сутрешния блок на бТВ, че познава много добре Мария Дивизиева, тъй като двамата са работили дълги години заедно - първо по времето, когато той е бил министър, а тя зам.-министър, а след това и в частния сектор.

Относно Оперативна програма „Административен капацитет" Василев подчерта, че това е една от най-успешните европейски програми и дори дълго време е била давана за пример от ЕС, тъй като по нея няма спрени средства. Николай Василев обвърза намесването на името на Мария Дивизиева и с настоящата предизборна кампания, както и вероятността в съдебната система в момента да се разрешават лични въпроси.

„Не знам нейното име за какво се използва, не знам защо лица от изпълнителната власт са част от тази тема", недоумява Василев. Той обясни, че през 2009 г. Дивизиева е била шеф на предизборен щаб и е била ангажирана изцяло с предизборна кампания. Поради тази причина той смята, че няма как да е била запозната в детайли с всичките 400 проекта, които са били по оперативната програма.

Николай Василев е категоричен, че фирма „Експат", в която са работили заедно с Мария Дивизиева, никога не е имала нищо общо с държавни поръчки, нито с държавни средства. Не зная дали по проекта има някакво нарушение, но ако има такова - едва ли имат нещо общо хора от държавата, и най-малкото Мария Дивизиева, отново защити колежката си ексминистърът. Той обясни още, че всички администрации имат право да кандидатстват по проекти и за да бъде избран един проект, значи е бил добър.

Управлявали сме ОПАК, защото сме се наричали Министерство на администрацията, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6211 |28.04.2014 Дивизиева: Нямам притеснения; оставам в отпуск . 7| 6462 |25.02.2014 Васил Василев: Етичният кодекс на Левски-в парламента . 7| 5855 |20.02.2014 Ген. Василев: Политиците да не злоупотребяват с футболните фенове . 16| 6601 |13.02.2014 Ген. Василев: Трябват информатори за справяне с престъпността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads