Реклама / Ads
5| 5791 |21.10.2020 НОВИНИ

Експерти: Единственият интерес, който не защитаваме в енергетиката е българският

.
Владислав Панев и адв. Албена Белянова
Българското общество е най-заинтересовано да бъде разигравано. Обслужват се всякакви интереси, но не и националните. Властта трябва да работи за хората и когато тя не си върши работата, време е тя да бъде сменена. Много време бяхме тъпкани и държани в страх и едва ли не каквото каже Борисов, това трябва да се изпълнява. Забравихме, че сме граждани. АЕЦ „Белене“ няма да се случи заради начина по който бе „рестартиран“ проекта.
 

Това заяви адвокат Албена Белянова, която заедно с финансиста Владислав Панев коментира харчовете на правителството в енергетиката в студиото на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком".  Обсъдена бе и обявената днес санкция от страна на САЩ във вразка с т.нар. "Балкански поток".

 

"След като беше казано ясно, че този проект не е добър правителството на Борисов пак се направи на неразбрало и явно се наложи санкциите от старан на САЩ бъдат обявени по този начин", заяви Белянова.

 

"Днес министър Петкова твърди, че няма такова нещо и продължават да се опитват да убедят, че черното е бяло. Тези хора нагло твърдят, че се защитава националния интерес. Това е поредния енергиен проект, който се започава и не се довършва. Междувременно се харчат милиони и милиарди. Откупува се власт.", каза още юристът.

 

"Първо от един  гьол трябваше да стане „Белене“, а сега  от нива трябва да стане 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, допълни още тя.

 

По думите й решенията, които бяха припомнени от нея са на Народното събрание за оборудването и за провеждането на международен търг, а правителството абсолютно пренебрегва тези решения и изведнъж преговаря с американска компания.

 

Белянова припомни, че през 2015 г. в България е дошъл голям китайски инвеститор, който е искал да инвестира в Козлодуй, тогава Томислав Дончев е заяви, че правителството няма да даде гаранции, ако участва китайски инвеститор.

 

"Това са непоследователни политически решения и неустойчиви такива. В предложения проект за стратегия в сектора  енергетика нямаше и дума за нов реактор в Козлодуй. Този начин на действие е пагубен за енергетиката и в частност за ядрената енергетика.", бе категоричена Белянова.

 

Думите й потвърди и Владислав Панев, който също бе категоричен, че единственият интерес, който не защитаваме е българския.

"С таксите които плащаме кога ще бъдат избити инвестициите? Тръбите могат да пресъхнат, защото трасетата за гас могат да бъдат променени на други алтернативи ресурси", коментира финансиста.

 

"След като стана добър финансист и хидролог, сега Борисов стана и ядрен специалист." допълни Панев.

 

"Ние се мятаме на най-скъпите проекти.  Ако някой инвеститор смята, че тези проекти са добри нека правителството да предложта акции на борсата на тези проекти и ще видим кой ще си купи. Не е добре да се инвестира тепърва в скъпи енергийни проекти след  като вече сме затънали  финансово.", коментира още той.

 

"Колко милиарда изтекоха за да си купи Борисов индулгенция и от американците и от Русия?", запита Панев и допълни, че на хората им е писнало от джипката.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10282 |04.08.2020 Дайнов: Единственият начин да падне Гешев е, падащият Борисов да го повлече и него . 63| 9061 |30.07.2020 Борисов с опорка от джипа си: Всички, които са против диверсификацията са за оставка. Експерти: Подмазва се на американците . 7| 7032 |15.07.2020 Експерти: Кошлуков е пратеник на Доган и Пеевски, да си ходи . 50| 6352 |15.07.2020 Борисов: Единственият суверен е народът. Побеждаваме винаги в честни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads