Реклама / Ads
0| 5215 |09.08.2019 НОВИНИ

Експертиза разплита злоупотребата на зам.-министър Манолев за къщата за гости

.
Александър Манолев Източник: БГНЕС
Разследването срещу бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев, който е разследван за злоупотреба с еврофондове, протича в законовите срокове.
 

Това заявяват за Izbori.bg от Благоевградската окръжна прокуратура. Оттам уточняват още, че няма промяна в обвиненията и разследваните лица. Прокуратурата очаква резултатите от експертиза, чиито резултати ще решат какъв да бъде срокът за приключване на делото, както и последващите действия по разследването на държавното обвинение.

 

Припомняме, че на 25 април т.г. Окръжна прокуратура-Благоевград привлече като обвиняеми бившия министър на икономиката Александър Манолев и Ана Димитрова за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление /по чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.3 и ал.4 вр. чл. 26, ал.1 от НК/.

 

Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в периода от началото на месец януари 2013 г. до 14 октомври 2015 г. в София, Сандански и Благоевград, в съучастие - Манолев като подбудител и помагач, а Ана Димитрова в качеството ѝ на търговец - ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“ Сандански като извършител, са представили пред Държавен фонд „Земеделие“, Областна дирекция „Земеделие“ гр. Благоевград и Дирекция „Оторизация на плащанията по прилагане на мерките за развитие на селските райони“, Отдел „РРА“ гр. Благоевград неверни сведения в Заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността „Чинар куши“, землището на гр. Сандански и приложени към него документи и в Заявка за плащане от 14.10.2015 г. и приложени към нея документи. Неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“ средства от фондове, принадлежащи на ЕС – „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“ в размер на 391 160 лева.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева.

 

След образуването на делото стана ясно, че бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев, обвинен за престъпление, засягащо евросредства, е отказал да дава обяснения, да му бъде направена криминалистична регистрация и да попълни декларация за имотно състояние, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Ана Димитрова, която се води собственик на къщата за гости над Сандански, също е отказала да дава обяснения.

 

Прокуратурата разпространи съобщение, в което разкри договорите на подалия заради случая оставка Манолев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5632 |12.07.2019 Готова е медицинската експертиза за смъртта на бебето при катастрофата с Местан . 2| 4271 |13.06.2019 Удължават разследването на катастрофата с Лютви Местан заради бавене на експертиза . 5| 12351 |06.06.2019 Експертиза: Добивът на газ в Генерал Тошево ще доведе до радиоактивно замърсяване . 0| 4106 |30.05.2019 Защитата иска нова експертиза по делото „Хитрино“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads