Реклама / Ads
25| 4967 |28.08.2021 НОВИНИ

Експремиерът пак дава акъл: БСП трябва да върнат мандата още днес

.
Бойко Борисов
„Аз не знам г-жа Нинова, тук в Перник казват, че се радва като дете на механична играчка. Корнелия взела мандата и вече е успешна. ИТН ти казват, че няма да съставят правителство, ГЕРБ няма да участват, „Да, България“ също, днес тя трябва да върне мандата. Какви усилия и разговори ще прави?“ - заяви експремиерът Бойко Борисов от Перник по повод 14-тата годишнина от създаването на местната организация на ГЕРБ там.
 

„Искам да го попитам на нас изгодно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да го вкарваме заедно с президентските избор? Ананиев ми е свидетел, когато обсъждахме, че това не е изгодно за ГЕРБ. Аз казах, че вие искате да сложим ГЕРБ преди 50 милиона държавна пара? Сега те искат да минем половин милиард за избори, да объркаме народа да ходи три седмици на избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят.", коментира Борисов.

 

"Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са и казали, че няма да правят коалиция с нея." - каза Борисов.

 

Относно самия Слави Трифонов и интервюто му по БНТ Борисов коментира:

 

„За съжаление, това, което виждам не е в посоката в която трябва да се гледа и да му се търси отговорност. А главно какъв му бил вида и какво е състоянието му. Напротив, точно за това той заслужава уважение. За силата на духа, всеки от нас е бил болен, ходил е с патерици, знае колко е по-трудно да си вършиш работата или това, за което избирателите са ти своя глас. Много се коментира снощното участие на Слави Трифонов. И разбира се, правилно да е по националната телевизия - тя е обществена телевизия. Правят изключение за него - правят, защото днеска, по-точно до вчера всичко зависеше от него. " - каза той.

 

„Когато им е отказал, изведнъж стана лошо. Кога стана лош Слави Трифонов? Всички вкупом не работеха ли за Слави Трифонов, а сега е лош, защото не им кандиса за техни министри. Но стана ясно, че задкулисието в огромни размери. А уж те се бореха със задкулисието. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е бил при Слави Трифонов или Мая Манолова, беше ли обявено? Нали щеше всичко да е пред хората, пред медиите, публично и прозрачно. Не го разбрахме, снощи го разбираме. Ама и Кирил Петков и Асен Василев са се борили за постове и са били там. Няма лошо, обявете го. Няма нищо странно да се срещат лидери и да разговарят, но да го обявят“, заяви още Борисов.

 

„Съберете си кажете, Мая Манолова премиер, Корнелия Нинова вицепремиер, Хаджигенов. Радев насъска народа един срещу друг. Срещна ме възрастен човек и ми казва: „Връщай се и бии тези гадове“. Аз му казах, че на нас война не ни трябва, ние вътрешно ще се избием. Ние така за враговете си не сме говорили“ - коментира експремиерът.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 16461 |25.08.2021 Чолаков: Задавайки въпроса на Карадайъ, Радев всъщност контрира опита му за заядливо подмятане по казуса с Петков . 3| 3070 |25.08.2021 България дава убежище на 70 афганистанци . 6| 8058 |25.08.2021 Росина Станиславова се обиди на bTV за „кметица“. Назначила щерка си, защото нямало кой да раздава храна по време на COVID . 7| 3644 |25.08.2021 Георги Кадиев: Никой не трябва да дава съвети на президента на кого да връчи мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads