Реклама / Ads
1| 6149 |28.05.2015 НОВИНИ

Ексшеф в СДС напусна партията обиден

.
Бившият председател на СДС за Враца Красимир Донов се отказа и напусна партията, съобщава. Крайното му решение е породено от дългогодишни неуредици в областната и общинска структура на сините.
 
Това стана факт на формална сбирка на общинското ръководство на СДС във Враца, на която присъствали зам.-председателят на националния съвет Румен Христов, новият областен председател Ирина Иванова, Цветан Ангелов от общинската структура, зам.-председателят на местната структура Кирил Кирков и други.

Тогава Донов заявил, че отказва да е член на партията и споделил виждането си за ситуацията и съществуващото напрежение между него и главния секретар на СДС Филип Кирев, който водеше листата на СДС във Враца, съобщава tribali.info.

Предисторията на края на членуването на Донов в СДС започва от края на миналата година, когато се кандидатира и бори за председател на общинския съвет във Враца.

Той бе споделил, че когато от партията научили, че ще се кандидатира за шеф на общинския съвет, му се обадил главния секретар Филип Кирев и му казал да се откаже от кандидатурата си, защото имали договорка с ГЕРБ техен човек да стане председател на местния парламент.

Донов обаче така и не приел поръчението на Кирев и до последно не се отказа от тежката битка, която загуби. След преброяването на гласовете и огласяването на Борислав Стоев за председател на съвета, Кирев отново се обадил на Краси Донов и му държал сметка защо не се е отказал, след като му бил заръчал.

„Пита ме „Как можа, аз съм обещал?“. Скарахме се и ми каза, че щял да ме накаже“, коментира Донов. „От тогава не сме в много добри отношения с Кирев, а всичко друго, което стана след това, ме отврати и предпочетох да се разделя с партията. Последното нещо, което натежа е, че те събират хора, които са работили срещу СДС“, допълни Донов, като даде за пример сегашния секретар на структурата Славей Младенов от Мездра.

„Аз с клиентелисти работа не искам да имам. За мен това е клиентелизъм“, категоричен бе Красимир Донов.

Според него причината за наплива на лица от други партии в структурите на СДС е, че партията под някаква форма е във властта, и те искат да са при тях, за да се възползват, за да са някакви, за да могат да се уредят на добра работа и да се възползват от ситуацията, смята Донов.

„На срещата на всеослушание заявих, че изборът на д-р Златев за кандидат за кмет на Враца и водач на листата на СДС е голяма политическа грешка. На практика ние вземаме хора назаем от други партии. Нямам нищо против д-р Златев, но това е факт. Изборът е много грешен и говори, че в самата структура няма достойни хора, които да бъдат издигнати за поста. В момента почти всички в ръководството на СДС са били в други партии. Това е вид политическо номадство. В такава компания няма как да бъда.

Този номер го върти Красимир Каменов, на който балдъзата Ирина Иванова стана зам.-областен управител на Враца с помощта на Филип Кирев. Неговия съдружник в „Гергьовче“ го гласят за кандидат за кмет, но това няма как да стане. Общо взето структурирането на СДС стана в една компания на бившата партия КЕП“, разкри Красимир Донов.

Той заяви, че е независим човек, бизнесът му не е свързан нито с общината, нито с никой. Той заяви, че за момента продължава да бъде общински съветник и е предупредил колегите от ГЕРБ, че се разделил със СДС, за да са на ясно.

„Не искам да обидя никой, но няма как да не съм ядосан и да не се чувствам зле в тази неприятна ситуация, особено след толкова години в СДС някой да се подиграва с мен“, категоричен бе Донов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5202 |15.05.2015 Скандал: ДПС напусна залата заради Баташкото клане . 3| 7690 |24.04.2015 Арестуваха ексшефа на СИК за изнудване и заплахи . 4| 5029 |05.04.2015 Томов напусна управата на ЦСКА . 1| 4334 |02.04.2015 Разкол в групата за реформи в съдебната власт, прокурорите я напуснаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads