Реклама / Ads
0| 26671 |27.04.2022 НОВИНИ

Ексшефът на „Кинтекс“: Нинова ме уволни след като отказах да плащаме на офшорка

.
Александър Михайлов Източник: стопкадър, Евроком
Уволнението ми дойде след отказ да плащаме на офшорка. Това разкри бившият изпълнителен директор на държавното дружество „Кинтекс“ Александър Михайлов.
 

„Съветът на директорите решихме да прекратим условията по договор, тъй като на база на 6 доклада се оказа, че никаква услуга не е предоставяна или свършена, а са му били изплатени 10 млн. лева. На 14 април получих писмо с искане да се изплатят около 4 млн. лева възнаграждение, което според мен е недопустимо. Подадох доклад до г-жа Нинова /министър на икономиката – бел. ред./, в който заявявам, че отказвам да изплащам средствата. След моя отказ да изплащам средства на този съмнителен субект бордът беше освободен. Субектът беше офшорна компания“, обясни той в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

 

„Българските служби са докладвали на водещите лица в България къде отиват тези български продукти. Излиза, че тихомълком отиват в Украйна срещу заплащане, но това не е в интерес на българската икономика“, коментира още Михайлов.

 

Според него минаването на оръжия през посредници води до оскъпяване и забавеното им доставяне.

 

„Новосключените договори от началото на конфликта са на стойност около 2 млрд. лева. В последните месеци заводите назначават служители, работи се на три смени, а цените поскъпнаха. Има връзка между повишеното производство и износ и конфликта в Украйна“, добави той.

 

„Ако като другите европейски страни българското правителство бе взело решение за военна помощ на Украйна, то тогава България щеше да изкара десетки или стотици милиони повече приходи“, категоричен бе бившият шеф на „Кинтекс“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4423 |27.04.2022 Близък до Нинова депутат разочарован: Това не е онзи Радев, за когото протестирах пред президентството . 0| 4095 |27.04.2022 Нинова злъчно към Радев: Обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния синхрон днес . 0| 7826 |27.04.2022 Президентът Радев: Петков да обясни защо само нашия газ спират! Нинова да обясни, че с българско оръжие се воюва в Украйна! . 0| 3354 |27.04.2022 Нинова излъга, че Германия няма да праща оръжия на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads