Реклама / Ads
10| 6689 |25.01.2022 НОВИНИ

Ексшефка в „Автомагистрали“: Не съм феята на инхауса, да питат Нанков за парите

.
Десислава Христова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Не знам дали да се лаская или да се обидя от думите на строителния министър, че едва ли не аз съм мозъкът на инхаус процедурите. Нито един договор не е подписан от мен, нито един лев не е раздаден от мен или по мое време. Не мисля, че аз съм феята на инхаус процедурите.
 

Това коментира пред Нова телевизия бившата шефка на „Автомагистрали“ Десислава Христова. Думите й са в отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който в участие същата медия вчера засегна темата за отстраняването й и обвиненията й, че задкулисието се връщало през задния вход.

 

„Най-обичам, когато казват, че задкулисието се връща. Документите говорят, че цялата тази схема с „ин хаус”, която се чудя как да развържем, е била създадена за броени дни точно по нейна докладна и с нейно участие в тогавашния борд на „Автомагистрали“. Това е било изцяло под давление на предишните редовни управляващи“, обясни вчера той.

 

А днес Десислава Христова се оплете в думите си: „Във въпросната докладна няма нищо от това, за което говори министърът. Тази докладна беше издирвана с полицейски кучета в цялото министерство, без да ми се обадят на мен. Аз лично я пратих сканирана на двамата ресорни зам.-министри и на следващия ден лично Пенчев ми каза по телефона, че то в тази докладна няма нищо“.

 

Бившата директорка на „Автомагистрали“ твърди, че не била подписала нито един договор за пари. Оказва се обаче, че подпиът й е под много от документите, като член на ръководството на "Автомагистрали".

На въпрос дали знае къде са отишли изчезналите над 50 млн лева, тя заяви, че не знае, трябвало да питат Николай Нанков, например.

 

„Мафията и задкулисието много обичат да пришиват разни хора“, продължи с обвиненията си Христова.

 

Ексшефката на „Автомагистрали“ обясни, че могло инхаус процедурите да се случват по законен начин, а проблемът бил в реализация им след това. По думите й именно тя е била основният двигател, за да се разкрият незаконните схеми. Отговорите й обаче не бяха никак убедителни...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3936 |02.10.2021 Десислава Христова, „Автомагистрали“: АПИ ни дължи близо 250 млн. лв. . 9| 3200 |24.06.2021 Ексшефка на РИОСВ-Бургас била обидена. Станала жертва на това „МОСВ да удовлетвори обществените очаквания“ . 10| 12360 |15.06.2021 Министър Комитова отговори на шефа на „Автомагистрали“: Плащате авансово 1,8 млрд. лв. за АМ „Хемус“ – нея я няма . 19| 7381 |21.05.2021 Любо Кольовски за ексшефката на НАП: Калинка в подножието на Мачу Пикчу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads