Реклама / Ads
0| 3541 |10.03.2022 НОВИНИ

Електрохолд ще е новото име на ЧЕЗ в България

.
Операторът на електроразпределителната мрежа ще се казва Електроразпределителни мрежи Запад
 

Електрохолд ще е новото име на дружествата на ЧЕЗ в България от края на април 2022 г. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - ЧЕЗ Разпределение, ще се нарича Електроразпределителни мрежи Запад АД (ЕРМ Запад АД).


.

Освен смяна на имената дружествата от групата ще представят нова корпоративна идентичност и нов брандинг.

 

Електрохолд България ЕООД ще е правоприемник на ЧЕЗ България ЕООД, Електрохолд Продажби АД - на ЧЕЗ Електро България АД, Електрохолд Трейд ЕАД ще е името на ЧЕЗ Трейд България ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича Електрохолд ИКТ ЕАД.

 

Съгласно нормативните изисквания акционерите на двете дружества - ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД, ще гласуват новите имена и лога на общи събрания в края на април. Ребрандирането на компаниите ще стартира след одобрение от акционерите.

 

Това е поредна стъпка в стратегията на Еврохолд България АД след придобиването на седем компании на чешката ЧЕЗ Груп в България през юли 2021 г.

 

Новата идентичност отразява приемствеността в историята на дружествата, като същевременно подчертава корпоративната им принадлежност. Тя е изработена в съответствие със съвременното разбиране за динамично развиваща се компания, която осигурява енергия, дигитализира мрежата си, инвестира устойчиво и работи за подобряване качеството на живот.      Брандингът символизира основните ценности на дружествата на Електрохолд - професионализъм, отговорност, ефективност, стабилност, доверие и иновативност.

 

Новият имидж на компаниите от групата ще се гради не само на промени в корпоративния визуален стил, но и в още по-усилена работа за повишаване на клиентската удовлетвореност и изграждане на доверие, широко навлизане на електронното обслужване, модернизация и дигитализация на мрежата, стратегия за въвеждане на иновации в крак с промените в сектора, устойчиво развитие и инвестиции.

 

Смяната на имената и логата не налага клиентите да предприемат никакви допълнителни действия.

 

Вижте видеото:

 

 

***

 

За ЧЕЗ в България

 

На 27.07.2021 г. Eastern European Electric Company (EEEC), притежавано от Еврохолд България АД, стана мажоритарен собственик на седем от дружествата на чешката държавна компания CEZ a.s. в България, между които:

 

●       „ЧЕЗ България” ЕООД - управлява и координира дейността на всички дружества в групата

●       „ЧЕЗ Разпределение България” АД - електроразпределително дружество 

●       „ЧЕЗ Електро България” АД - компания за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец 

●       „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД - лицензиран търговец на електроенергия 

●       „ЧЕЗ ИКТ България“ ЕАД ­- доставчик на комплексни услуги в областта на информационните и комуникационни технологии

 

●       За Еврохолд България АД

 

Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите застрахователни групи в региона. ЕИГ оперира в 14 държави, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители. През 2021 г. Еврохолд придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company дъщерните дружества на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България, които имат над 3000 служители и обслужват почти 3 млн. потребители на територията на страната. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3091 |09.03.2022 Министър Заков: Няма военна заплаха за България . 0| 2801 |09.03.2022 България няма да праща изтребители на Украйна. Помагаме на бежанци с 40 лева на ден . 0| 3159 |09.03.2022 Надежда Нейнски: България трябва да се освободи от примката на Русия в енергетиката . 0| 4032 |08.03.2022 Георги Кадиев бие камбаната: България има резерви за 3 месеца на петрол и за месец на газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads