Реклама / Ads
49| 9354 |10.04.2020 НОВИНИ

Елена Гунчева: От нация космическа - до пълна национална катастрофа на надеждите

.
Елена Гунчева
10.04.1979 г..Бях дете, когато първият български космонавт излетя в космоса. Толкова горди бяхме всички. Толкова доволни от постиженията на българския народ и на държавата. И очаквахме развитие. Как България се нарежда наред с великите сили в завладяването на космоса, на новите постижения, на науката. Ех, мечти! А беше толкова хубаво да мечтаеш и животът да е сигурен и подреден.
 

Георги Иванов – първи български космонавт. Александър Александров – втори и последен български космонавт. Поклон и респект, направихте ни горди, накарахте всички ние – децата, да мечтаем за космоса и звездите.


Днес хората, които тогава мечтаеха да станат космонавти, мечтаят да могат да се нахранят и да си платят сметките. Тези, които мечтаеха да летят в космоса, сега летят от терасите в последен опит да се спасят от мизерията. Разбити са не само мечтите ни като нация, разбити сме всички ние.


Защото сега национални идеали и стремежи нямаме. Управляващите скимтят като погалени кученца при всяка похвала от някой чужденец и не се интересуват от псувните на българския народ към тях. Стремим се да ни похвалят в Брюксел, а не да летим в космоса. Децата ни не искат да стават космонавти, а мутри. Момичетата мечтаят не да станат лекарки или учителки, а да си сложат силикон и да хванат чичко-паричко, който да им уреди живота.

 

Плача понякога за убитите мечти на българите. За това как от девет милиона българи с надежди и успехи се превърнахме в шест милиона утрепани и безнадеждни прошляци, сред които благоденстват няколко хиляди мутри и политици.

 

Само за три десетилетия от нация космическа стигнахме до пълна национална катастрофа на идеалите и надеждите.

 

Срам ме е. Срам ме е, че моето поколение допусна това. Че още когато видяхме подставените от чужди сили нови „демократи”, не ги окачихме по дърветата и допуснахме до ограбят до шушка държавата и нас!

 

Дали един ден отново ще гледаме звездите!

 

Елена Гунчева, фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6387 |10.04.2020 СДС: С маски ли ще повдигнат духа на нацията военните на Гергьовския парад? . 19| 9098 |07.04.2020 Елена Гунчева: Активната глупост на Онуй и лакеите му . 37| 5131 |01.04.2020 Борисов с обръщение към нацията във Фейсбук: Гордея се с всеки българин! . 0| 4159 |30.03.2020 Удължават безплатното паркиране в ”синя” и ”зелена” зона в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads