Реклама / Ads
9| 6384 |24.04.2020 НОВИНИ

Елена Гунчева: Пропаст, пълна с тишина

.
Елена Гунчева
Всяка криза показва по гротесков начин недостатъците. Показва общественият договор в цялата му същност. И това, което виждаме сега, е пропаст. Пропаст между народ и управляващи, пълна с тишина. Тишината на неразбирането и недовиждането.
 

И скоро ще имаме ситуация, когато управляващите няма да могат да продължават по старому, а народът няма да иска. Накратко – революционна ситуация. Но никой не го вижда, докато конфликтът не се изостри до крайност.

 

През 1989 година първата свободна Коледа всички си мислехме, че най-накрая властта ще бъде на народа и народът ще управлява. Ще имаме свобода, банани, свободно здравеопазване и достъпни дънки от Кореком. И пак банани. Скоро разбрахме, че отново едни хора поставиха пропаст между тези, които са господарят на тази земя – българите и тези, които са яхнали народа и благоденстват на негов гръб.

 

Управляващите вече не чуват народа. Излезли от народа, кръвта им посиня с изкачването по стълбата на властта. Вече не чуват. Те говорят само със себеподобните и не осъзнават докъде са докарали хората. Заобиколени с пиари и верни слуги, те са убедени, че народът ги обожествява, а критиките са от тези, които им завиждат. Също като кралица Мария-Антоанета, която невинно учудена е пратила хората да ядат пасти, като нямат хляб. Естествено, докато главата й не пада отрязана на площад „Конкорд”.

 

Дали в последните си мигове е мислила за съветите си към бедните? И към милионите, хвърлени за дворци и тоалети, които не може да занесе отвъд гилотината?!?

 

Власт, която загуби слуха си, е обречена. Власт, откъсната от народа си, е прокълната. Власт, унищожаваща народа си, е престъпна. Власт, която много болезнено ще се приземи от трона!

 

Тишината на народа е оглушителна. Вече хората не молят. Те псуват! И скоро няма да се самоубиват кротко в тишина, а ще надигнат глас, с който ще искат хляб, а не обещаваните пасти на кредит!

 

Борисов, заслушай се в тишината на народа, който те заобикаля. Който не те възхвалява, а те псува и иска да те види образно казано на „Конкорд”. Ти, който нямаш уши за волята на хората и за тяхната болка, ще се провалиш. И ще установиш, че нищо не може да отнесеш със себе си!

 

Елена Гунчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5778 |23.04.2020 Елена Гунчева: Паника всяват само неудобните. Политиците – може! . 6| 6479 |17.04.2020 Елена Йончева: Недопустимо е да ни поставят в ситуация да избираме между здравето и човешките права . 21| 6617 |12.04.2020 Елена Гунчева: Съвсем побесняха некадърниците . 4| 4029 |10.04.2020 Синя и зелена зона ще са безплатни до 20 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads