Реклама / Ads
6| 6716 |01.06.2020 НОВИНИ

Емил Димитров за новото назначение в МОСВ: Славея Стоянова ни е единственият избор

.
Емил Димитров
Никой не пожела да излъчи политическа кандидатура. Това ни е единственият избор. Това е тежък ресор и предстои много работа.
 

Това каза пред БНТ министърът на екологията Емил Димитров за новия зам.-министър Славея Стоянова, която заменя на поста задържания Красимир Живков.

 

Министърът обясни, че вече е предупредил Стоянова, че може да има атаки срещу нея.

 

"В околностите на Червен бряг има две площадки, на които също открихме нарушения", каза той на въпрос за загробения боклук край Червен бряг.

Разкри още, че има нелегални депа, като едно от тях е било в Пловдив.

 

Попитан дали в министерството все още има хора, които помагат за нелегалния внос, Емил Димитров отговори, че в министерството се издават само нотификациите, а контролът е по места.

"Министерството е от 1800 души. Познавам 7-8 луди, които до този момент пращат писма срещу всичките си колеги. Има си компетентни органи, нека те да видят за какво става въпрос. Ние съдействаме", допълни той.

 

Министърът призна, че за 3 месеца Красимир Живков е вършел всичко, което му е било казано, но отказа да каже дали мисли заместника си за виновен.

 

Относно бизнеса на братя Бобокови, Емил Димитров заяви, че от този момент нататък обект, който иска да получи разрешение, ще става само с акт 16.

"По документ се оказва, че има няколко машини, а на място се оказва, че няма ток и вода", допълни той.

 

По думите му длъжностни лица от регионални дирекции са хората, които раздават тези разрешения.

"Проблемът ни е с отпадъците за горене", разкри министърът и уточни, че е много трудно да се отнеме лиценз, който е с безрочно действие и настоя да се промени начинът за отнемане на разрешителни. По думите му целта е да е крайно ясно, че този, който иска да внася отпадъци, трябва да има действащ бизнес.

 

Екоминистърът даде и пример как бизнесмен твърди, че е рециклирал 9 000 тона, а това не било вярно. 

"Кой му е разрешил да внесе толкова много боклук?", запита реторично Емил Димитров.

Той е предложил на премиера нова структура в МОСВ, която да изгради нов начин за работа по отношение на отпадъци.

"Това е дългогодишен процес. Ние сме административната част, наказателната е в други структури", подчерта Емил Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6577 |29.05.2020 Инж. Емил Георгиев: Скандалите в БоклукГейт ще продължават, ако не се стигне до дъното . 10| 7019 |29.05.2020 Емил Димитров: Хора, които съм освободил от работа, сега дават показания в прокуратурата . 3| 5804 |29.05.2020 Атанас Димитров: По-ниско ДДС е успокоение за ресторантьорите . 5| 6621 |28.05.2020 Емил Димитров - Ревизоро: Нямам правомощията да поискам оставката на Живков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads