Реклама / Ads
9| 7216 |29.09.2019 НОВИНИ

Емилиян Гебрев: Държавата не желае да ме защити, хулен и мачкан съм

.
Емилиан Гебрев
Българската държава не желае да бъда защитен. Когато е трябвало да бъда защитен, съм бил хулен и мачкан. Не е вярно, че съм си хулил държавата – винаги съм я обичал и защитавал. Крайно време е да се спрат тези репресии и натиск срещу фирмата ”Дунарит”. Това каза собственикът на оръжейния фирма Емилиян Гебрев пред bTV.
 

През последните четири години за какво ли не са ме обвинявали. Арестуваха ме, тровеха ме, правеха ме руски шпионин, после американски шпионин, казваха, че сме братя с Цветан Василев. Моят отговор не е меродавен. Компетентните органи трябва да кажат.Четири години нищо не се прави по моя преценка, започна коментара си за разследването по опита да бъде отровен Гебрев.

 

В близките дни се лансира тезата, че съм се самоотровил. Че въобще нямало отравяне. Какъв е синхронът на нашите с английските служби не мога да кажа.За да ме разпитат английските служби трябва да стане през българските власти. Получих предложение от английска страна да ни направят пълни изследвания. Бях повикан един единствен път при прокурор да ми каже, че разследването започва отново. И бях извикан от една г-жа от МВР, натоварена по това дело. Но колкото и да е добра тя, това не е по възможностите на двама души, обясни още той.

 

Да се занимаваш с търговия като моята, не е опасно. Тя е стриктно вкарана в регламенти и лицензи. Но когато са преплита с други и държавни интереси е опасно, посочи Гебрев.

 

Свикнал съм да не се надявам на никой. Даже аз съм помагал на други да си свършат своята дейност. Всеки български гражданин, съгласно Конституцията, трябва да бъде защитен. А аз съм мачкан и репресиран от държавата, повтори собственикът на "Дунарит"

 

Емилиан Гебрев коментира и обстановката в завода след пожара: В момента в "Дунарит" е спокойно. В петък се запали локален пожар в един цех и заради адекватността на хората целият завод е изведен и няма последици за хората. Има материални щети. Няма одраскан човек, няма притеснение, обясни той.

 

Това е тренирана операция, вземат се мерки, за да няма уплашени. На тези села нищо не може да се случи. При взрив от преди 25 години на някои места само са изпочупени стъклата. Наслушах се на глупости, че можело да отиде и Силистра. На десетата минута всички бяха навън. Това са многократно тренирани действия и инструктажи. На десетата минута 600 души бяха изведени. разказа още той.

 

"Дунарит" не е военен завод, а завод произвеждащ отбранителни продукти. Клиентите на завода са съответните министерства на отбрана на дадени страни в Близкия и Далечния Изток, Европа, Северна и Южна Америка. В този цех се правят заготовки за друг цех. Нито са бомби, нито ракети. Най-накрая се получават ръчни гранати. Това е, информира Гебрев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10555 |25.09.2019 Сбъдна се пророчеството на Доган: Който владее главния прокурор - владее държавата . 3| 6504 |22.09.2019 Д-р Стойчо Кацаров: Каквито са ни плочките, такава ни е държавата . 11| 5632 |16.09.2019 Радев: Държавата се управлява чрез нечий телефон . 1| 4769 |16.09.2019 Експерти: Циганите вярват на пастора-педофил, защото държавата ги е изоставила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads