Реклама / Ads
1| 4576 |27.10.2021 НОВИНИ

Енергийна криза, схеми за милиони в МОН, и живот по Оруел в ”Честно казано с Люба Кулезич”

.
Енергийна криза, рекордни цени и схеми за милиони в Министерството на образованието и науката. Това са част от темите в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия ”Евроком” тази вечер.
 

Ето какво ще видите в предаването:

 

„Не щем ний евтин газ, не щем ний ток от „Козлодуй“. Българската енергийна политика в лапите на шепа олигарси и на циментирани дерибеи в държавните фирми. Как се излиза от ценовата хватка? Има ли връзка между този енергиен капан и предстоящия вот? На предизборния кръстопът ви срещаме с финансиста Владислав Панев - кандидат за депутат от „Зелено движение“, част от Коалиция „Демократична България“.

 

Община Варна в скандален опит да довърши схемата за прилапване на „Пловдивските панаири“ от Георги Гергов. Кое мотивира методичното упорство на борисовите правителства и на кмета Иван Портних да клекнат пред червения бизнесмен? Разказва бившият общински съветник Стела Николова, която протестира срещу „пъклената“ сделка.


Право на отговор. В студиото влиза Симон Милков - шумлив протестен активист и автор на страница във Фейсбук с провокативно заглавие. Единственият човек с микрофон, пред когото Делян Пеевски се спря охотно за усмихната беседа. С какво „Честно казано“ засегна влогъра повече - че името му беше сбъркано или че разговорът им с преродения политик беше разчетен като нагласено интервю в стил „политическа перачница“?
Финансовото виме „Ученически отдих и спорт“. Как 8 млн. лв. потънаха в измислени почивки из неработещи ученически лагери. Но тези пари са само връх на айсберг в тази „несбъдната ваканция“. Гостува Ивайло Шопски - бивш директор на детския лагер в Боровец и автор на „кърваво писмо“ по темата до Министерството на образованието. Шопски разкрива размерите на дългогодишната афера и чертае бъдеще на тези 145 ученически бази.


„Оруел, ти май позна!“. За диктаторския нагон, който живее у всеки управляващ и за правото на всеки гражданин да мисли, да говори и да действа. Следва театрална игра на асоциации, родила се в „Изолатора 2020“ в Супердържавата България. Събеседници са режисьорът и сценарист Бойко Илиев, както и актьорът Веселин Калановски. Къде са актуалните моменти за политическата сатира в безсмъртните герои на Джорд Оруел...
 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3457 |14.10.2021 Politico: Как енергийната криза в Европа постави Путин в изгодна позиция? . 2| 3037 |14.10.2021 На фона на енергийна криза: ”Булгаргаз” плаши столичната ”Топлофикация” със спиране на кранчето. Топлото дължи близо 140 милиона . 1| 3348 |14.10.2021 Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност . 4| 3333 |14.10.2021 Борислав Гуцанов: БСП предлага създаването на фонд ”Енергийна сигурност” в помощ на домакинствата и предприятията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads