Реклама / Ads
17| 3447 |25.04.2021 НОВИНИ

Епископ Тихон: Политиците ни не познават вярата си, четат Ленин, Сталин, Чърчил

.
Епископ Тихон
”Политиците ни не познават вярата си. Вместо да я изучават, те четат биографиите на Ленин, Сталин, Чърчил, преподобна Стойна, за богомилите и т.н.”. Това заяви епископ Тихон пред Нова ТВ. Той разкритикува българските народни представители, че влизайки в парламента, забравят кои са и къде е народът. Той посъветва да се обръщат към Бога и към себе си, защото в противен случай страда не само народът, а и самите те.
 

„Цветница не е празник на цветята или на върбата. Както изборите не са празник на бюлетините, а на резултатите. Празникът е в това, че на този ден Исус Христос влиза в Йерусалим и бива припознат от народа като спасител, който те чакат 1200 години. „Осанна” значи „Спаси ни!”. На този празник трябва да се замислим – поискахме го, получихме го и какво направихме?”, коментира той.

 

„Исус Христос идва с посланието – „Милост искам, а не жертва”. Милостта е една част от любовта. Когато имаш любов към някого, си готов да направиш тази жертва. Иначе тази жертва във времето би се превърнала в тегоба”, обясни епископът.

„Може да бъде спасен само този, който плува към спасението. А не, който стои и не си помръдва пръста и не желае да промени нищо в него самия”, обяснява още епископът.


"Това не е толкова важно, че някой в парламента избухнал, че се интересува от партията си, но нека да мисли и за бъдещето на хората. Сега се играе скрит покер. Картите се местят и има само "дай ми това, дай ми онова". От настоящите политици са идвали при мен, както майките връзват върбови клонки на главите на децата си на днешния ден. Но те не знаят символа на тези клонки. С тях се посреща Христос, казва му се "тук сме", коментира епископ Тихон.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4738 |22.04.2021 Дилов: Очаквам да се случи нещо тъпо, но политиците ме изненадват с нещо още по-тъпо . 6| 2999 |21.04.2021 Суперлигата се разпадна под натиска на феновете и политиците . 10| 5473 |12.04.2021 Анна Заркова: Вече разбираме кои са политиците, искащи власт на всяка цена . 4| 2932 |06.04.2021 Езиковеди пишат ”Слаб 2” на политиците ни. Не са на ”ти” с книжовния български език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads