Реклама / Ads
6| 2991 |21.04.2021 НОВИНИ

Суперлигата се разпадна под натиска на феновете и политиците

.
Европейската футболна Суперлига се разпадна по-малко от два дни след съобщаването на новината за създаването й. Инициаторите на новия турнир не успяха да издържат натиска на феновете и политиците от цяла Европа.
 

Лигата трябваше да се състои от 12 отбора от Великобритания, Испания и Италия. Първи обявиха оттеглянето си шестте британски клуба - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм. Италианската преса съобщава, че Интер и Милан също са размислили, докато решение все още не е взето от Ювентус. Така Суперлигата буквално изчезна.

 

В общата позиция на клубовете в Суперлигата, без тези от Великобритания, се казва, че изтъква, че на Премиър лийг са били принудени да напуснат под външен натиск.

 

„Суперлигата е убедена, че актуалната ситуация в европейския футбол изисква промяна. Предлагаме нов турнир, защото действащата в момента система не функционира. Нашето предложение е насочено към това да се осигури развитие на спорта, като същевременно се гарантират ресурси и стабилност за развитието на футболната пирамида, включително помощ за цялата футболна общност, която е изправена пред финансови затруднения заради пандемията. Освен това, всички по веригата следва да получат завишени плащания от фонд „Солидарност“, се казва в позицията на Суперлигата.

 

Създателите на проекта казват, че ще предприемат адекватни стъпки за трансформиране на Суперлигата, за да предложим на феновете най-доброто възможно изживяване и „в същото време да осигурим по-високи приходи за цялата футболна общност“.

 

Суперлигата трябваше да включва шестте британски клуба плюс испанските и италиански футболни колоси - Барселона, Реал М, Атлетико (М), Милан, Интер и Ювентус. Още при създаването си супертурнирът бе миниран заради отсъствието на легендарните отборите от Германия, Франция, Португалия и Нидерландия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5095 |20.04.2021 Симеон Николов: Бойко е излетял в пропаст, а натиска още спирачката . 8| 3190 |09.04.2021 Политолог: Очаквани са раздорите в коалиции и формации, направени набързо и под натиска на идващи избори . 17| 4578 |29.01.2021 ЕНП: Борисов натиска ЦИК срещу гражданите . 24| 8430 |27.12.2020 Министър Е. Димитров: Натискат ме заради Бобокови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads