Реклама / Ads
24| 6559 |19.07.2020 НОВИНИ

Ерджан Ебатин: Делян Пеевски е добър бизнесмен, ще работи с всички кабинети

.
Ерджан Ебатин
Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник. Когато се говори за Делян Пеевски, понеже той е един добър бизнесмен, не само у нас, но и в други страни, има бизнес в Китай, в Дубай и в други страни, не може да обвиняваш един човек, че има бизнес усет. Убеден съм, че заради неговите качества на добър бизнесмен, той ще работи с всички кабинети. Към богатите и успешни хора в обществото, когато хората нямат доходи, гледат по различен начин.
 

Това заяви депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред бТВ по повод думите на премиера Бойко Борисов, че "Шиши е редил кабинета на Радев".

 

Депутатът коментари акцията на Христо Иваново на "Росенец", като обясни, че там НСО реално са охранявали националната сигурност на страната.

“Въпросът е, че понеже Ахмед Доган не по негово желание и воля е охраняван, защото от него зависи политическият вот и ориентация на 500 000 български избиратели. Тази воля не се харесва на някои и няколко пъти беше посегнато върху неговия живот”, обясни народният представител. 

 

По думите му заради това срещу Доган е имало няколко опита за покушение. Заради това той е охраняват. "Това не е заради самия него, а заради вота на тези 500 000 граждани. Ако някой счита, че техния вот няма значение към националната сигурност и могат да бъдат определяни по друг политики. На г-н Доган да не би да му е приятно вече 11 години да не може да излезе никъде?", бе категоричен Ебатин.

 

Според него този плаж не е интересен за никого, но понеже е на Ахмед Доган е била организирана акцията.

"Плажа е малък и там никой не ходи. Плажа на Ривиера, на Евксиноград също не е достъпен. Това е преценка на НСО какъв трябва да е периметъра. В случая не се охранява Доган, а националната сигурност на страната.", каза още депутатът.

 

По думите на Ебатин съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов е искал да предизвика асоциация с почетния председател на ДПС Ахмед Доган е отдавна отминали в историята времена за завладени територии.

 

Депутатът определи като несериозен въпроса дали ДПС има министри в правителството.  Изказа и възмущение, че българския политически модел е стигнал до ниво на такива политически нападки.

 

"Когато има вотове на недоверие нас ни строяват всички депутати от ДПС  и държат всички да сме там, с мали изключения. От първия ден сме заявили, че сме за демонтаж на това правителство. Това е стратегията ни.", аргументира се още Ебатин.

 

Според него нападките към ДПС са на личностно ниво. По думите му това го правят сценаристи от „Демократична България“, които винаги са действали само на личностно ниво. "Винаги в дясното политическо пространство аргументите завършват на личностно ниво. Затова се разцепиха и не можаха да бъдат никога градивен субект в политическия живот на страната. Винаги са били генератори на нестабилност. Тяхната идея е да уплашат премиера. Той постоянно се влияе от външни мнения.", коментира народният представител.

 

Относно колегата си Делян Пеевски Ебатин бе категоричен, че не е редно да се говори по обиден начин за него. "За един бизнесмен, който е дал над 10 милиона лева за болници, за спортни отбори, за една гора също дари, един човек който е дала толкова много дарения и продължава с тези дарения. Когато казваш нещо за един човек, без конкретика, не е сериозно, без да казваш тези неща, които са конкретни.", обясни позицията си депутата.

 

"Тези протести за разлика от други протести са много спонтанни и имат очакване за промяна. Създаде се асоциация с годините преди", коментира антиправителствените протести Ебатин.

 

Прогнозата на депутата е, че кабинетът ще оцелее и вотът за недоверие ще падне. "Идеята за промяна ще дойде от самата коалиция и кабинетът няма да продължи по този начин. Ако управляващата коалиция не успее да промени кабинета, той щ е падне по друг начин.", бе категоричен народния представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4698 |18.07.2020 Втори ден ЕС без сделка за ръзпределяне на парите от фонда за възстановяване след COVID-19 . 39| 16668 |15.07.2020 Хотел „Берлин“ е заключен. Делян Пеевски се скри /снимки, видео/ . 16| 8129 |13.07.2020 МлаДа България организира масово пиене на кафе с Делян Пеевски . 19| 4360 |11.07.2020 Борисов: Настоявам охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да бъде свалена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads