Реклама / Ads
43| 6430 |15.01.2015 НОВИНИ

Т. Ерменков пред Фрог: Визитата на Кери е стягане на редиците

.
Таско Ерменков
Държавният секретар на САЩ Джон Кери дойде у нас, за да решава енергийните ни проблеми. Какви обаче ефективни предложения е дал, не стана ясно. Фрог нюз потърси за разяснение на енергийните теми, засегнати от дипломата, депутата от БСП Таско Ерменков, който участва в комисията по енергетика.
 

Значи станахме двама в неразбирането, пошегува се народният представител. „САЩ щели да ни пратят съветник, който да ни помогне да ставаме енергийно независими. Ще ни превръщат в държава, несъществуваща никъде в света, тъй като никъде няма независима държава”, посочи Ерменков.

 

Разбрах, че са говорили за диверсификация на доставките, но не разбрах какво точно ще се диверсифицира, като в България доставки няма. Говорили са за сигурност на доставките, което също не разбрах, тъй като руснаците нямат намерение да продължават транзита през Украйна. Така, че и сигурността на доставките, също я няма. Говорили са си за неща, които ги няма, добави депутатът.

 

Говорили са и за шифтов газ. Премиерът е казал: „То е хубаво да го разработваме, но трябва екологично чисти да бъдат методите”. Тук въпросът е, че методът на проучване е еднакъв с метода на добиване. Излиза следното: Ние няма да го разработваме, само ще го проучваме. Не съм против шифтовия газ при условие, че се направи добра равносметка за рисковете. Как ще се отрази на плодородна Добруджа? Дали вместо да си отглеждаме зърно, ще правим дупки като швейцарско сирене?, предупреждава енергийният експерт.

 

Визитата на Кери е стягане на редиците. Притеснявам се, че не енергийните проблеми са били във фокуса на вниманието. Един държавен секретар, когато прави посещение, енергетиката не му е приоритет. Може би сме приели ангажименти към базите и НАТО. Това обаче са само мои предположения, предупреди Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6783 |15.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Борисов бламира съдебната реформа . 24| 8573 |15.01.2015 Е. Сугарев за Фрог: Скандалът КТБ - показателен за свободата на медиите ни . 2| 5079 |15.01.2015 Първо във Фрог: Откриха оръжието, с което е стреляно срещу Жоро Шопа . 18| 9117 |15.01.2015 Мерджанов за Фрог: Борисов няма да се остави да го смачкат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads