Реклама / Ads
0| 2677 |09.08.2022 НОВИНИ

Терзийски, ПП: Ние не оставихме държавата нито ден без газ

.
Йордан Терзийски
Ние не оставихме държавата нито ден без газ, намерихме решение дългосрочно за тази зима и е редно служебното правителство да поеме инициативата и да продължи с документалното завършване на Интерконектора с Гърция и да се осигурят трасета на тези 7 карго кораба LNG.
 

 Това каза по NOVA NEWS Йордан Терзийски от ПП. Той изрази увереност, че кабинетът, назначен от Румен Радев, ще продължи газовата диверсификация и голяма част от започнатите от тях политики по борбата с корупцията и "битката за „Капитан Андреево”. „Вярвам, че една приемственост на служебното правителство би била в полза на България”, посочи бившият депутат.

 

Той отговори и на въпроса, зададен в предаването от Любомир Каримански от ИТН защо се протестира само срещу руския газ при положение, че България доставя от Русия и нефт.

 

„Аналогията не е съвсем коректна. Ние не отричаме руския газ или руския нефт. Тук е въпросът, че трябва да се изпълнява договорът за руския газ и българската страна е била коректна през цялото време. Плащано е два пъти след спирането на газа, парите са връщани.Продължаваха да се заявяват количества, но този договор едностранно не се спазва от руска страна. А що се отнася до нефта – там има дерогация, която сме поискали от ЕС. А дали това и как рефлектира върху цялата цена – трябва да се заеме КЗК” - посочи Терзийски.

 

Той обаче припомни, че и при преработката на нефта се използва газ и това увеличава стойността на крайния продукт. Бившият депутат коментира и политическите теми. "Всяка коалиция на принципна или идейна основа трябва да се обсъди на лидерско ниво, а не да се водят разговори под медиите. Ние трябва да намерим формула да можем да продължим започнатите от нас каузи и политики. Аз съм сигурен, че с партньори като ДБ и БСП ще можем и в следващ парламент да работим съвместно, независимо дали сме се явили отделно на изборите”, каза Терзийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7854 |08.08.2022 Проф. Кръстева: Говорим за геополитическа приориентация на държавата, щом се отказваме от Клуба на богатите . 0| 14310 |04.08.2022 Човекът на Нинова - Калоян Методиев: В момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата . 0| 3172 |02.08.2022 Асен Василев към наследничката си: Радвам се, че такъв добър специалист ще ръководи държавата . 0| 9512 |01.08.2022 Денков: Лагерите са два. Не виждам как можем да подредим държавата, ако Борисов е начело на единия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads