Реклама / Ads
0| 3096 |01.09.2022 НОВИНИ

Лорер: ГЕРБ трябва да осъзнаят, че Борисов е бреме за тях

.
Даниел Лорер Източник: стопкадър, БНТ
Управление с ГЕРБ с Борисов за нас не е приемливо. ГЕРБ трябва да осъзнаят бремето, което за 12 г. е довело държавата ни до сегашното състояние, и да започнат да се реформират. До момента такива сигнали няма. Това каза пред БНТ бившият министър на иновациите и растежа и кандидат за депутат от „Продължаваме Промяната“ Даниел Лорер.
 

„Оставихме бюджета с излишък от 1,5 млрд. и в момента Министерството на финансите се опитва да се презастрахова за следващите години. Има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно правителство и от част от състезаващите се на тези избори. Искам да уверя българските граждани, че няма причини да се страхуват за бюджета нито за тази година, нито за следващите. По време на нашето управление пенсиите бяха актуализирани, които бяха забравени 12 г., детските градини станаха безплатни и ако имаме честта да бъдем избрани, ще продължим със социалните придобивки както за пенсионерите, така и за работещите“, заяви той.

 

Лорер коментира и намеренията на служебното правителство да преговаря с „Газпром“: „Договорът с „Газпром“ не беше прекратен. Българската страна беше изряден платец. „Газпром“ едностранно промени договорката и каза, че няма да доставя договореното. При тези условия ние направихме национално отговорното решение – да потърсим газ от там, където може да се разчита. Ще продължим да правим това – да търсим диверсификацията, което не беше правено в последните 12 г., енергийната сигурност ще бъде един от основните ни приоритети. Ако след изборите има наше правителство, то няма да направи нищо в нарушение на европейските санкционни режими. Правителството на ПП свърши доста работа през тези шест месеца. В рамките на шест месеца достроихме интерконектора с Гърция, който не беше завършен за 12 г. от правителството на Борисов. Господата от ГЕРБ трябва да обяснят къде беше обещаваният толкова години азерски газ“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4178 |01.09.2022 Смилов: Борисов е необичайно намръщен. Дистанцията между ГЕРБ и ПП е преодолима . 0| 5776 |01.09.2022 Йордан Терзийски от ПП: Лицемерие! ГЕРБ направиха тръба за 3 млрд в полза на Русия и сега говорят . 0| 3542 |01.09.2022 ”Тренд”: ГЕРБ увеличива преднината си пред ПП, ДПС и ”Възраждане” в схватка за третото място . 1| 2856 |01.09.2022 Андрей Гюров, ПП: Трябва да довършим започнатото, да загърбим модела на джипката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads